Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Problem z centralnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Gdy auto stoi dłuższy czas to nie można otworzyć auta z pilota. a z kluczyka jak mu sie zachce albo wszystkie drzwi się otwierają albo tylko przednie

Ale jak już go odpale to wszystko po chwili wraca do normy dopóki znów nie postoi bez ruchu parę godz.

Wiecie może co się dzieje?

Opublikowano

Wygląda na to, że akumulator już się kończy. :gwizdanie: :mysli:

Opublikowano

Dziwne rzeczy się dzieją. Gdy auto jest zimne to się nie otwiera z pilota, jak już się otworzy migają lampki na podsufitce i coś stuka pod siedzeniem kierowcy. (moduł komfortu?) Auto nie jest moje ale kolegi . Kupił i ma pewne problemy i trzeba mu pomóc :cool1: Wiecie może co to za cuda się dzieją?

Opublikowano

Miałem podobnie, auto nie otwierało się zdalnie z kluczyka, a w zamku otwierały mi się tylko drzwi kierowcy. Dopiero po włożeniu w stacyjkę otwierała się reszta drzwi i mignęły kierunki

Po zmianie kluczyka na drugi od kompletu problem się nie pojawił :)

Stawiam baterie w pilocie :hi:

Opublikowano

właśnie chciał zmienić baterie w drugim pilocie i teraz mu wogóle nie dziala centralny z tego pilota. zrobił błąd bo całą noc pilot był rozłożony na części. Jak go teraz dokodować? próbował już w stacyjce i zamku i nic.

Opublikowano

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba przy przekręconym zapłonie w stacyjce z niedziałającym kluczykiem, przyciskałem otwieranie lub zamykanie drzwi na pilocie i problem przechodził, pilot działał spowrotem.

Ale głowy nie dam już

Opublikowano

Jak będę się z nim widział to pocudujemy z tym kluczykiem.

A teraz bardzo istotne pytanie i problem.- Otwierając auto z pilota coś przez jakieś kilka minut strzela pod fotelem kierowcy, takie stuknanie i migają te lampki w podsufitce ;/ Co to za stukanie? moduł komfortu coś szwankuje?

Opublikowano

pod siedzeniem kierowcy masz moduł komfortu, sprawdz czy wyszystkie kostki w module są wpięte. Czy może któraś wyskoczyła z mocowania

Opublikowano

modul był wyjęty i wyczyścił wtyki i dalej to samo