kaos Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam, Mam pytanie jak w temacie, czy do wymiana zarnika trzeba demontowac zderzak? Czy jest to jakos specjalnie wymagająca czynność i czy taki człowiek jak ja czyli mechaniczny lajik dałby sobie z tym radę? Kupiłem zarniki marki Osram D1S, mam długie i drogowe światła xenon, nie wiem cZy to wlasnie jest bi xenon czy nie kiedyś mi to ktoś tłumaczył ale średnio to ogarnalem.. No wlasnie czy dobre zarniki kupiłem. Teoretycznie Pan mi sprawdził w katalogu i powiedział ze bedą dobre ale wole sie upewnić. No i ostatnie pytanie czy muszę od razu wymienić oba? Pozdrawiam.
Vexatus Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Tak zaczynając od końca, to dobrze wymienić oba, bo z czasem zmienia się barwa światła i po wymianie jednego mogły by świecić inaczej. Z tego, co ja kojarzę, to wystarczy zdjąć lampy w B7, żeby zmienić palniki, ale głowy za to sobie uciąć nie dam...
wojtekce Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 żeby wyjąć reflektor to trzeba zderzak zdemontować a co do żarówek jak ktoś ma wprawę to wymieni bez demontażu
wrclaguna Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 A skąd pewnośc ze zarnik pada a nie przetwornica
Vexatus Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Oj tak, zdażyło mi się Ale to się raczej objawiało słabym świeceniem, niż zmianą koloru...
yarek7504 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 A skąd pewnośc ze zarnik pada a nie przetwornica właśnie właśnie....u mnie mrugało i zmieniłem żarnik z lewej na prawą stronę..i dalej mruga czyli wychodzi że przetwornica chyba [br]Dopisany: 20 Styczeń 2012, 21:47_________________________________________________odpowiadając na pytanie czy trzeba zderzak demontowac odpowiem że nie trzeba....z prawej strony trzeba zdemontowac osprzęt filtra powietrza a z lewej jest gorzej troche...jak dobrze na forum poszukasz to znajdziesz :gwizdanie:
kaos Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2012 Generalnie padła lampa od strony filtra, wiec myślałem żeby zdemontowac cały filtr i może dałoby radę.. No cóż muszę jakis garaż ogarnąć i po grzebać chyba..
yarek7504 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Generalnie padła lampa od strony filtra, wiec myślałem żeby zdemontowac cały filtr i może dałoby radę.. No cóż muszę jakis garaż ogarnąć i po grzebać chyba.. da radę tylko trzeba cierpliwości czasem przy montażu żarnika na miejsce ...no chyba że się ma farta i poskłada się od razu
Rekomendowane odpowiedzi