moskal Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Wykres ładny , +20 kucy i 57 Nm , sory za OT ale ile kosztuje hamowanie auta u Rogala ????
Flyer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Najprosciej bedzie chyba zadzwonic/napisac do samego Rogala... Poza tym ten wykres nie pochodzi z jego hamowni
spanky Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Poza tym ten wykres nie pochodzi z jego hamowni a z czyjej ... ?
mcm Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Kolego Maxym83 zmieniałeś coś oprócz softu ?? [br]Dopisany: 02 Kwiecień 2008, 14:01 _________________________________________________PS. u Rogalottiego jest taki wykres, a przynajmniej był:
Rafaell Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ładny wykresik szczegolnie moment obrotowy prezętuje sie ładnie :th: Jak wrażenia z jazdy?
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Program wykonany poprawnie , nie widzę tu nic nadzywaczajnego nad czym można byłoby się emocjonować ...
krzys19600 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Aż prosi się zmiana wtrysków,ale program zrobiont ok
Flyer Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Poza tym ten wykres nie pochodzi z jego hamowni a z czyjej ... ? A to nie jest ich "sasiada" ?
Maxym83 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Nic więcej na razie nie zmieniałem, tylko sofcik. Wtryski może jakoś w wakacje. Efekty z jazdy bardzo pozytywne, autko zbiera się o wiele żwawiej i rozpędza sie bardzo szybko, równomiernie aż do końca obrotów A kolego Trzeniu, może widziałeś już duzo wykresów, sam masz mocniejsze autko i nie masz sie czym emocjonowac, ale naprawdę wielu ludzi emocjonują nawet takie przyrosty, poza tym wykresik również dla osób które chciały by sobie porównać z takimi samymi silniczkami.
Gość Trzeniu Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Maxym źle mnie zrozumiałeś Chodzi o to że taki przyrost jest normalną sprawą , tak naprawdę taki soft może zrobić każdy szanujący się tuner. Na mnie większe wrażenie zrobiłby troszkę większy przyrost niż ten który masz i nie chodzi mi o to czy jest 90 ,130 ,180 czy 300Km , chodziło mi raczej o przyrost procentowy a to że chodzi lepiej to normalna sprawa sztuką byłoby zrobić chipa żeby chodził gorzej niż seria Pozdro
sokolnh Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Maxym źle mnie zrozumiałeś Chodzi o to że taki przyrost jest normalną sprawą , tak naprawdę taki soft może zrobić każdy szanujący się tuner. Na mnie większe wrażenie zrobiłby troszkę większy przyrost niż ten który masz i nie chodzi mi o to czy jest 90 ,130 ,180 czy 300Km , chodziło mi raczej o przyrost procentowy a to że chodzi lepiej to normalna sprawa sztuką byłoby zrobić chipa żeby chodził gorzej niż seria Pozdro no słuchaj go chłop sie zna na tjuningu
Maxym83 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Maxym źle mnie zrozumiałeś Pozdro Na pewno nie jednej osobie się przyda wykresik silniczka AHU do wglądu Na mnie ten przyrost też nie robi piorunującego wrażenia, no ale wrzucić do ocenki i opinii zawsze można, od tego jest forum Pozdro
poziek Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Maxym źle mnie zrozumiałeś Pozdro Na pewno nie jednej osobie się przyda wykresik silniczka AHU do wglądu Na mnie ten przyrost też nie robi piorunującego wrażenia, no ale wrzucić do ocenki i opinii zawsze można, od tego jest forum Pozdro Maxym bardzo dobrze, że wrzuciłeś go na forum :th: Jest to źródło wiedzy jak może wyglądać wzorcowy i rozsądny program dla AHU. I poprzestańmy na tym
Rogalotti Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Maxym źle mnie zrozumiałeś Chodzi o to że taki przyrost jest normalną sprawą , tak naprawdę taki soft może zrobić każdy szanujący się tuner. Na mnie większe wrażenie zrobiłby troszkę większy przyrost niż ten który masz i nie chodzi mi o to czy jest 90 ,130 ,180 czy 300Km , chodziło mi raczej o przyrost procentowy a to że chodzi lepiej to normalna sprawa sztuką byłoby zrobić chipa żeby chodził gorzej niż seria Pozdro W przypadku tego AHU jak i innych aut, te które wyjeżdzają od Nas mają zauważalna różnice w modyfikacjach/przebiegach. Obecnie staram się aby na każdym wykresie linie mocy i momentu w jak najszerszym zakresie obrotów przebiegały płasko. Zobacz w jakim zakresie obrotów auto ma moc maxymalną - od 3200obr do 4600obr oraz jak przebiega linia momentu obrotowego i porównaj to do innych wykresów. Tak zestrojne auto bedzie sporo szybsze od niejednego mającego troche większą moc (w liczbach) ale przez krótki zakres obrotów. Żeby zrobić auto z większymi wartościami (bo Tobie tylko o to chodzi) trzeba zmienić mechanike silnika - czarodziej tutaj nic nie da Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi