Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Prośba o analizę logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie proszę o analize logów, auto Audi A4 B5 1999r. 1.9 TDI AFN, autko od dość dłuższego czasu zamula, nie ma takiego "kopyta" jak kiedyś, podejrzewam kończące się turbo, ale może wy coś wiecej zobaczycie.

Logi statyczne:

Log (004)

Log (018)

Log (013)

Log (023)

Log (001)

Log (007)

Log (000)

Log (003)

Log (014)

B.S.:

Log (011)

Log (003)

Log (000)

Log (004)

Logi dynamiczne:

Log (011)

Log (001)

Log (000)

Log (003)

Log (008)

Log (004)

Log (010)

Logi robiłem pierwszy raz, jeśli coś zrobiłem nie tak, to proszę napisać to postaram się w szybkim czasie o powtórzenie logów. Pozdrawiam

Opublikowano

Kat wtrysku ustaw,filtr powietrza i paliwa do wymiany.Zrob 011 Dynamiczny

Turbo na pierwszy rzut oka chodzi dobrze.Ale przeplywka jest slaba.Jak chcesz wiecej mocy zwieksz dawke na 2.8mg i bedzie wiecej wigoru

Opublikowano

Dorzuciłem 011 bo gdzieś mi uciekło, a co do turbo to mam obawy ponieważ ostatnio gdy odkręcałem przewód od filtra powietrza było tam troche oleju i stąd moje obawy.

Opublikowano

Turbo chodzi wmiare ok.Oleju troszke musi byc ale nie kaluza.Przeplywka kleczy,ale wymien te filtry+ustaw kat i zwieksz dawke i zrob potem logi.Poza tym fura zdrowa

Opublikowano

oczywiscie,a czemu mialby nie zniesc.No chyba ze silnik padaka ze kopci,nie ma kompresji to wtedy mozna sie zastanowic.Powymieniaj filtry,ustaw wszystko jak nalezy i powtorz logi.I sie zastanowi nad wymiana przeplywki,a sama przeplywke sproboj jeszcze wyczyscic.Moze akurat

Opublikowano

chyba bez wymiany przepływki się nie obędzie nie masz skąd podmienić na drugą na chwilę