PiotrTMC Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Witam. Studiuję całą wiedzę na temat klimatronika ale nie mogę doczytać się konkretów.Chodzi mi o to czy klimatronik ma za zadanie dogrzac zimny silnik? Pytam bo klima załącza się sama mimo tego, że temperatura zadana na panelu to 20 st.C. Oczywiście mogę ją wyłączyć, ale to chyba nie o to chodzi, bo skoro się włącza to albo jest to normalna zasada działania, albo coś jest nie tak?.Dodam tylko że auto mam od niedawna i nie miałem do czynienia z klimatronikiem.
wiesiek3d Opublikowano 22 Stycznia 2012 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Nie nie dogrzewa, klimatronik to automatyczna klimatyzacja wnętrza samochodu.
cysiu100 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Klimatyzacja nie tylko chłodzi Ci powietrze ale rónież je osusza, daltego w okresie jesiennym, gdy temperatura na to pozwala klimatronik odpala spreżarkę by szybki w kilka sekund odparowały. Jest to normalny objaw, tekże wszytko masz ok.
lapsik Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zapewne jest tak zaprogramowane, po wlaczeniu zaplonu w warunkach na to pozwalajacych klima jest zalaczana
PiotrTMC Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2012 Ok. dzięki wam za info, myślałem że klimatronik też dogrzewa silnik ale to chyba jakieś świece w układzie chłodzenia czy coś tam takiego dogrzewają silniki diesla.
karo-servis Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 podgrzewacz jest w ieslu z tyłu głowicy takie trzy świece, klimatronic tylko środek chłodzi
Rekomendowane odpowiedzi