wordeg Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Koledzy proszę o analizę logów. Auto ciężko odpala oraz czasami podszarpuje. Nie ma żadnych błędów. Inne odczyty w normie oprócz pompowtrysków. Czy pompowtryski są do wymiany ??? Log (2 - 004,013,023)
vauxhall95 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 pompowtryski sa wmiare.Ale prawdopodobnie rozrzad sie konczy-nadaje sie do wymiany
wordeg Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2012 Na rozrządzie jest zrobione około 8 tyś.km. Korekcje na pompowtryskach nie wyglądają źle ale BPI-y są wysokie
przemik Opublikowano 25 Stycznia 2012 Opublikowano 25 Stycznia 2012 E tam rozrzad. 1 i 4 pompka kuleje.
wordeg Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2012 Też podejrzewam pierwszą i czwartą pompkę, ale na trzeciej są również dość wysokie BIP-y. Tylko czy ma to coś wspólnego z ciężkim paleniem rano ??? Silnik za pierwszym strzałem załapuje ale nie odpala, a później trzeba go kręcić i kręcić i ..... i zaczyna załapywać aż w końcu załapie. Myślałem że to problem z paliwem i wymieniłem pompę wysokiego ciśnienia na głowicy. Trzy dni było ok. Ale problem powrócił. Nie wiem czy brać się za pompowtryski, czy jest inna przyczyna.
Rekomendowane odpowiedzi