Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwne uderzenia przy zmianie z 2 na 3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam takie pytanko. Jakies 3 tyg temu kupilem Audi i zauwazylem ze przy zmianie z 2 na 3, ale przy ostrej jezdzie, po gwaltownym puszczeniu sprzegla i dodaniu gazu slychac uderzenie, normalnie rabniecie. Jak jade spokojnie nic takiego sie nie dzieje. A i jeszcze to, ze 1 i 2 wchodzi z oporem. Czy te dwie rzeczy moga powodowac zuzyte poduszki pod skrzynia badz pod silnikiem??

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod][br]Dopisany: 25 Styczeń 2012, 20:09_________________________________________________Sorki. Pierwszy raz pisze, prosze o wybaczenie :). Nastepne beda ok.

Opublikowano

Sprawdź w jakim jest stanie poduszka oporowa z przodu silnika. Jest na dole w pasie przednim koło koła na wale. Jak jest wybita to może przy ostrym szarpaniu uderzać i robić hałas.

Jeśłi to jest pojedynczy huk, jesli ciągły przez jakiś czas to prawdopodobnie była robiona skrzynia i coś jest w niej nie tak, sprawdź z kanału czy czasem nie widać jakiegoś czerwonego silikonu.

Do tego jeszcze te ciężko chodzące biegi 1 i 2.

Opublikowano
  • Autor

Jest to pojedyncze uderzenie, nic wiecej. Ok dzieki za porade, sprawdze to o czym piszesz.

Opublikowano

No sprawdź i daj znać.

Opublikowano

U mnie przy takich objawach poducha byla walnieta - dolna sruba wyrwana z elementem poduchy :(, juz z takim czyms kupilem

Opublikowano
  • Autor

O, to moze bedzie tylko ta poducha, nic powazniejszego. Mam nadzieje. :>

Opublikowano

U mnie byla to prawa, pametaj jesli to boczna zeby przy probie domontazu odkrecic takze srodkowa, ulatwi sprawe - chyba nawet bez jej odkrecenia nie pojdzie bo nie wystarczy przestrzeni by wyjac stara i wlozyc nowa poduche. Poza tym wymiana bezproblemowa, dojsie do gornej srubki takie sobie, ale do ogarniecia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a weź jak jedziesz nie za szybko złap za gałke zmiany biegów popchnij po przodu (jak jest np. na 3) i przyspieszaj pulsacyjnie, nie powinieneś wyczuć na gałce szarpnięc