Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Problem z podłączeniem zmieniarki.

JaCuŚ

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam problem z podpięciem zmieniarki do radia Concert Plus. Mianowicie kupiłem zmieniarkę i kabel. Kabelek rzekomo jest oryginalny i wychodzą z niego dwa luźne kable,czerwony i brązowy przy mini iso. Co trzeba z tymi(luźnymi) kablami zrobic?? Pytam bo nie chce czegoś popalic. Jeden mówi że "+" i "-" podłączyc, jeden że wystarczy "-", a jeszcze inny mówi że nie trzeba wcale podłączac tych kabli. Proszę o poradę. Bo nie wiem co mam robic. Pozdrawiam.

Witam ja tez mam z problem z podłączeniem zmieniraki w schowku ale do navi plus RNS-D zmieniarka ma zasilanie działa miesza CD ale navi jej nie widzi i pokazuje mi komunikat "brak zmieniarki" przemieniłęm pini wdłuch innego schematu i lipa dalej to samo nie wiem co sie dzieje. Nawet sprawdzałem czy ta navi jets kompatybilna ze zmieniarka i niby tak. Moze ktos zna jakes rozwiazanie podaje moje nr sperzetu.

NAVI RNS-D 8E 00 32 192 B

ZMIENIARKA 8E 00 35 111

Witam wszystkich. Mam problem z podpięciem zmieniarki do radia Concert Plus. Mianowicie kupiłem zmieniarkę i kabel. Kabelek rzekomo jest oryginalny i wychodzą z niego dwa luźne kable,czerwony i brązowy przy mini iso. Co trzeba z tymi(luźnymi) kablami zrobic?? Pytam bo nie chce czegoś popalic. Jeden mówi że "+" i "-" podłączyc, jeden że wystarczy "-", a jeszcze inny mówi że nie trzeba wcale podłączac tych kabli. Proszę o poradę. Bo nie wiem co mam robic. Pozdrawiam.

A w które piny i w jakiej kostce są podłączone te luźne kabelki?

Czerwony to + Brąz to - hmm brąz pod pin 10

Braz to masa,a mnie sie wydaje osobiscie ze po prostu masz nie odpowiednia zmieniarke i dlatego navi jej nie widzi,ten numer zmieniarki ktory podales jest pod zwykle radio a pod navi potrzebujesz zmieniarki o numerze 8E003511D,pozdrawiam.........

AUDI

radio: Concert, Chorus II (MJ2001) Symphony, Navi MFD oraz VW: Beta 5, Gamma 5, Gamma Betle; SEAT Scala, SKODA MS501

zmieniacz: Panasonic z logo Audi lub VW

Podłączenie radia ze zmieniaczem:

aucochan.gif

W zmieniaczu kabel zakończony gniazdem 13pin

din13ze.gif

dbf6acb01f8ebaca.jpg

AUDI

radio: Concert, Chorus II (MJ2001) Symphony, Navi MFD oraz VW: Beta 5, Gamma 5, Gamma Betle; SEAT Scala, SKODA MS501

zmieniacz: Panasonic z logo Audi lub VW

Podłączenie radia ze zmieniaczem:

aucochan.gif

W zmieniaczu kabel zakończony gniazdem 13pin

din13ze.gif

dbf6acb01f8ebaca.jpg

A masz taki schemat jak podłączyc zmieniarke w schowku do navi RNS-D ????