Jump to content
IGNORED

Problem z Fiatem 126 P :D

Recommended Posts

Posted

Witam

Pisze w imieniu kolegi, problem z tą świetną maszyną zaczął sie od tego ze jadąc ostry zakręt wyskoczył 3 bieg i przestał wchodzić. Okazało sie ze skrzynia sie przekrzywiła i zostały wymienione poduchy pod skrzynią i lizak po ustawieniu było ok poza wstecznym (pare metrów do tyłu i koła sie blokowały). Następnie podczas zabawy koła sie zablokowały biegi sie poprzestawiały ale kolejny raz pomogło ustawienie skrzyni. Aż tu nagle 3 raz podczas zabawy zblokowało koła, na żadnym położeniu lewarka nie ma luzu. 1 wchodzi (ale nie ma tam pierwszego biegu tylko coś wyższego typu 3,4), 2 wchodzi( także wysoki bieg), 3 nie wchodzi, 4 nie wchodzi, wsteczny nie wchodzi. W położeniu lewarka na `luzie` jest dwójka. Ustawienie skrzyni na poduchach już nie pomaga.

W jakiś sposób jeszcze ją można wyregulować ?? Czy skrzynia do wymiany już ?? :decayed:

Prosze fachowców o wypowiedzi :D

pozdrawiam i dziękuje w imieniu kolegi :D

Posted

kiedyś jak miałem malucha to 3 była wciskana- jak wsteczny, a wstecznego znowu nie miałem ale jakoś sobie radziłem :naughty:. Problem był z synchronizatorem biegów.

Posted

Bez 3 dało by rade śmigać byle był luz. Jedynka, Dwójka i chociaż czwórka :P

Posted

Ja miałem podobne problemy, Musicie ustawić odpowiednio skrzynie prawo-lewo. Jest z tym zabawy trochę. Do tego warto spróbować odwrócić lizak, u mnie lepiej biegi wchodziły. Warto zobaczyć też w jakim stanie jest ta sprężyna co silnik trzyma .

Tylko skoro piszesz że koła blokuje podczas jazdy to może być problem już w skrzyni.