Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nowy akumulator PROBLEM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem dziś nowy aku VARTY BLACK. Problem jest taki, że przy wyłączonym silniku, przy zakładaniu klemy na + iskrzy (klema).

Czy to jest normalne?

Opublikowano

raczej nie, dziś też wymieniałem aku na nowy i żadnego iskrzenia nie było, najpierw - , potem +

pzdr.

Opublikowano

Witam. Kupiłem dziś nowy aku VARTY BLACK. Problem jest taki, że przy wyłączonym silniku, przy zakładaniu klemy na + iskrzy (klema).

Czy to jest normalne?

Jak masz juz założony minus to będzie ci iskrzyć. Normalne zjawisko choc nie powinno jakos jak fajerwerki tylko lekkie iskrzenie.

Opublikowano
  • Autor

Iskrzenie nie jest wielkie, nie widać go, a raczej słychać.

Opublikowano

Iskrzenie nie jest wielkie, nie widać go, a raczej słychać.

To raczej nie ma sie czym przejmowac.

Opublikowano

to norma. Widocznie masz jakiś spory pobód w trakcie podłaczania skoro iskrzy. A delikatnie to zawsze zaiskrzy. Nigdy mi się bez iskrzenia nie udało podlaczyć aku.

Opublikowano
  • Autor

A może to przez regulator napięcia?

Kiedyś jak kupowałem samochód to poprzedni właściciel mówił, że auto było u elektryka bo coś rozładowywalo aku. :disgust:

Nie pamiętam, ale chyba wspominał o przekaźniku regulatora napięcia?

Opublikowano

Regulator nie ma tu nic wspólnego. Delikatne iskrzenie przy zakładaniu drugiej klemy jest normalnym zjawiskiem. Dobrze świadczy to o aku - znaczy, że ma moc :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ojciec truje mi głowę z tym, że iskrzy. :cool1:

Dziękuję za wypowiedzi. Pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Ojciec truje mi głowę z tym, że iskrzy. :cool1:

Dziękuję za wypowiedzi. Pozdrawiam serdecznie :)

To powiedz tacie że z AKU jest jak z facetem :wink4: Jak iskrzy to jeszcze z niego coś będzie :kox::polew:

Pozdrawiam

Opublikowano

zawsze lekko zaiskrzy , bo podłączasz zasilanie całej elektroniki auta , więc następuje chwilowy skok prądu a przy zakladaniu drugiej klemy zamykasz obwód

Opublikowano
  • Autor
:polew: Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi ;))
Opublikowano

Jest to normalne zjawisko, w samochodzie są odbiorniki które na zasilaniu ma filtry przeciw zakłóceniowe np radio, wzmacniacz, itp a co za tym idzie są tam kondensatory, w momencie podłączenie akumulatora płynie prąd ładowania tych kondensatorów dlatego iskrzy

Opublikowano

to normalne wiec sie nie martw

Opublikowano
  • Autor

Ja to zrozumiałem. Ale tata tego nie rozumie, bo w jego samochodzie nie "iskrzy", w związku z tym jutro wizyta u elektryka. :sick3::wallbash:

"Starość nie radość..."

Opublikowano

Ja to zrozumiałem. Ale tata tego nie rozumie, bo w jego samochodzie nie "iskrzy", w związku z tym jutro wizyta u elektryka. :sick3::wallbash:

"Starość nie radość..."

upartego masz ojca. :gwizdanie: normalka z tym iskrzeniem.ale co chce niech jedzie. :good:

Opublikowano

"Starość nie radość..."

upartego masz ojca. :gwizdanie: normalka z tym iskrzeniem.ale co chce niech jedzie. :good:

Elektryk też musi z czegoś (kogoś) żyć....