xcool1 Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Witam. Mam takie pytanko, codziennie rano jak odpalam samochód to mryga i pika mi kontrolka temperatury płynu chłodzącego. Miałem troche mało płynu wczoraj dolałem do maxa ale dzisiaj znów ten sam motyw zapalam auto i kontrolka znowu pika piknie trzy razy pomryga chwile i gasnie. Czy ktoś wie co to może byc?? Pozdrawiam. Jarek
Lukasz_N Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Wloz troche wysilku i http://www.a4-klub.pl/smf/3_sygnaly_przy_zapaleniu_silnika_co_to_moze_byc-t3341.0.html;
xcool1 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Opublikowano 2 Lutego 2012 Wszystko oki z tym, że mi mryga kontrolka od płynu chłodzącego więc tamten temat z moją sprawą nie ma chyba nic wspólnego.
Lukasz_N Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Z tego co wiem to jak jest malo plynu to kontrolka w B5 swieci sie stale :gwizdanie:
pepik Opublikowano 2 Lutego 2012 Opublikowano 2 Lutego 2012 Kolego u mnie było to samo, przy mrozach zapalała się czerwona kontrolka od płynu i 3 razy pisk, paliła się do czasu aż silnik się nie zagrzał, płyn w zbiorniczku był w normie, na vagu żadnych błędów, winowajcą okazał się zawieszony czujnik poziomu płynu chłodzącego ten u dołu zbiorniczka, niestety jest on "wtopiony" w zbiorniczek i dopiero wymiana zbiorniczka pomogła.
Rekomendowane odpowiedzi