Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Co wybrać- seryjne zawieszenie, czy obniżone?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pekla mi spręzyna z przody przy mojej a4b5 , i teraz nie wiem czy mam zakladać ori czy pół sport jakis np -30 mam 17' polerowane i fajnie by to wygladalo ale nie znam sprzężn które by były takie pomiędzy sportem a serią . Mozecie mi cos polecic był bym baardzo wdzięczny :)

[mod]Gdzie jest prefix!? - poprawiłem kolejne wylądują w koszu[/mod]

Opublikowano

mam 17' polerowane

to ważna informacja przy doborze sprężyn :good:

a tak poważnie to zakładaj obojętnie co np: Eibach, Weitec, KW, H&R, itd. itp.

Opublikowano

i załóż coś niżej od serii :naughty:

Opublikowano

Jeśli chcesz coś pomiędzy komfortem a lepszym wyglądem i prowadzeniem to polecam Eibacha -35mm

Opublikowano

Ja również polecam Eibacha w wersji pro kit, mam i jestem mega zadowolony :kox:

Opublikowano
  • Autor

dzieki wielkie i pjona mod :) juz patrze jaki koszt bo jednak sprężyna mi nie pekla to maglownica trzeszczy wiec 600 zl w plecy. I teraz tak, moje koła to 17' 225/45 i mam wielka prośbę szukam jakiejś audiczki na forum z kołami o tych parametrach żeby sobie ocenić jak bedzie sie dany zawias prezentował z tymi kółkami bo nie wiem czy ten Eibach -35mm nie bedzie za wysoki ? patrząc na autko 'tomaszstn' tylko tam sa 16 ...

ps http://img214.imageshack.us/img214/5771/spot20090621015.jpg tutaj jest idealnie

ps http://img696.imageshack.us/img696/7559/spot20090621016.jpg

Opublikowano

Ja mam amorki zwykłe bilsteiny i jak już zauważyłeś koła 16". Ja chciałem tak uzyskać ale jak wsadzisz te -30 do amorków 1BE lub kupisz sportowe amorki to siądzie niżej o spokojnie 1,5-2cm. Do tego wsadzisz 17" i będzie :kox: Ostatnio gdzieś widziałem gwinta H&R za 900zł to może w takie cóś byś poszedł a wtedy miałbyś możliwość regulacji. Wybór oczywiście zależy od Ciebie :naughty:

Opublikowano
  • Autor

amorki mam nowe wiec nie bede ich wywalal ... bo szkoda, da sie w jakis sposob obnizyc tyl o np 2 cm ? bez ingerencji w amorki itp ? moze jakas podkladka jest pod sprezyna czy cos podobnego ?

Opublikowano

A jakie masz amory? Seria czy sportowe? Jakiej firmy?

Opublikowano
  • Autor

amorki seria delphi

Opublikowano

wszystko zależy od upodobań i dróg po jakich sie poruszasz. ja np mieszkam w terenie górzystym i jak dla mnie tylko seria. miałem obniżoną b5 ale wyjazd z promu i zderzak do malowania a zimą ciut więcej śniegu jeszcze zmrożonego i to samo no ale jeśli hulasz po samych asfaltach(równych) to jak najbardziej obniżaj :naughty:

Opublikowano
  • Autor

generalnie to tył mi wyżej stoi nie wiem dlaczego ? jak kupie sprężyny wszystkie take same to musiu stać równo ?

Opublikowano

jeśli wszystkie sprężyny będą takie same i nie będą styrane to powinien stać równo

Opublikowano

Do seryjnych amorów i tak więcej niż -30, -35 nie dasz bo Ci się amory w pół roku wysrają :gwizdanie:

Przy takim obniżeniu powinno być coś jak na foto - u mnie jest podobnie z tym że narazie mam 16" :disgust:

:hi: