Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] B. duży wyciek z chłodniczki oleju...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :)

Moja niunia ma mały problem.. odpaliłem samochód dzisiaj rano po czym poszedłem jeszcze na chwile do domu, wracam, patrze a tu przed autem plama oleju.. schylam się pod auto a tam wali olej skądś ze masakra.. z miejsca motorownia off, okazuje sie ze olej wali z chłodniczki oleju, olej wymieniłem 3 dni temu bo juz 10k zleciało i min. się zaświeciło. teraz moje pytanie, czy da się tam uszczelke wymienić? czy może pękła chłodniczka, ale zeby od mrozu to nie możliwe :mysli: Olej 5W40 castrol

Wyciek jest z miejsca zaznaczonego na zdjęciu, zdjęcie zapożyczone.

chlodnica_oleju_obudowa_vw_audi_19_tdi_038115389_zdjecia.jpg

Opublikowano

Z tego co pokazujesz to jest tam miby uszczelka ale wydaje mi sie, że kękła chłodnczka bo to w tych silnikach często się zdarza. Na allegro pełno tego i za 40-50zł dostaniesz drugą.

Musisz obadać sprawę organoleptycznie tam tylko jedna śruba trzyma wszystko. Odkręcasz i widzisz co jest grane.

Opublikowano

Mi kiedyś wysadziło filtr oleju w drugim aucie :decayed:, tutaj raczej też chłodniczka pękła

Opublikowano
  • Autor

Kuzyn mi to będzie naprawiał bo ja jutro wyjeżdżam.. mi tylko szkoda nowego oleju mogło się zepsuć te 3 dni wcześniej a tu jak na złość :thumbdown: Po ostatniej wymianie oleju rozwaliłem miskę, a teraz chłodniczka padła, chyba coś w tym jest :mysli:

Dzięki Wam :good:

Opublikowano

Często pada właśnie uszczelka chłodniczki oleju, w tym temacie o tym koledzy piszą:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=52148.0

Może u Ciebie jest to samo?

Opublikowano
  • Autor

Często pada właśnie uszczelka chłodniczki oleju, w tym temacie o tym koledzy piszą:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=52148.0

Może u Ciebie jest to samo?

No wychodzi na to że to to samo

Opublikowano

u mojego brata w golfie przy tych mrozach tez padla chlodniczka oleju...

Opublikowano

u mojego brata w golfie przy tych mrozach tez padla chlodniczka oleju...

W jakim golfie? Pytam bo w golfie IV 1.9 SDI mojego ojca podejrzewam właśnie walniętą uszczelkę pod chłodniczką :wallbash:

Napisz jakie były objawy u Twojego brata i jakie koszta naprawy.

Mam nadzieję, że u ojca to tylko uszczelka a nie chłodniczka, cieknie olej jak silnik jest zimny, jak ciepły przestaje.

Opublikowano

U mnie też poszła uszczelka. Na zimnym silniku (-26 stopni na zewnątrz) lało się z chłodniczki jak z butelki. Najgorsze jest to że nigdzie nie można dostać tej uszczelki. Jakaś nietypowa jest. Jak możecie to pomóżcie.

Opublikowano
  • Autor

U mnie usterka znaleziona poszła uszczelka i chłodniczka się odkręciła. tam sa 2 oringi. po telefonie do aso okazało się że nie ma ich nawet w niemczech :confused4: ale koles troche pogrzebał i na poniedziałek mają być już na miejscu, poza tym te oringi sa też dostępne w komplecie z nowa chłodniczka z tym że cena coś 250-300zł