Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto niedawno w sumie kupiłem i nigdy nie kopcił nic a nic . Widać bardzo ładnie spala ponieważ jeszcze nigdy mi na czarno nie zadymił . Czuje jak zmieniają się biegi od 1 do 4 . Już kilka razy czułem spadek mocy ale po zatrzymaniu się zgaszeniu silnika i później jak już jechałem wydaje mi się że było ok. To mój pierwszy diesel , zawsze miałem auta na benzynę i nie jestem obeznany z tą technologią i szczerze powiedziawszy jestem lekko zesrany za przeproszeniem bo nie wiem co mam z tym fantem począć ;( myślałem może że to przez mrozy albo coś ;(

Jakiś zbieg okoliczności ? ja też tankuje na BP . A auto nie jeździło od piątku wieczoru do dziś czyli cały weekend stało na mrozie choć nie był taki znów duży maks pewno 17-18 stopni .

Jestem z Tarnowa może ktoś się reflektuje ?

turbo przeładowuje ? sprawdzałeś to ?

Tu masz wszystko opisane jak co zrobić

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0

w automacie robisz logi na drugim biegu

osoby które mi logowały auto kazały to robić zawsze na 3-cim biegu :gwizdanie:

Pany....też mam automata 4-biegi dmx. Jak jest mróz -15, -20, to wiadomo, że olej jest zimny i zanim auto zacznie się zbierać normalnie, to ok 500m trzeba przejechać - olej się lekko podgrzeje i jest git. Co do braku mocy - vag i zczytanie błędów na początek. Mogą to też być pierdoły, jak np. wężyk na gruszce turbinie sparciały - zdejmij go, odpal silnik, przyłóż palec i napisz, czy jest na nim podciśnienie. Jazda automatem zimą należy jak najbardziej do przyjemnych - nie wiem, czemu miało by być inaczej:) Nic się kolego nie martw, problem rozwiążemy.

olej w skrzyni się po prostu też musi zagrzać :wink4:

to normalny objaw w asb

Ale to dopiero w kwietniu chyba , przecież bym zwariował :tongue4: . Mam pomysła : instaluje wirtualna maszyna na moją siódemke :hi: będzie i xp śmiagało więc . A dziś znów nie miała niespodzianka , chyba ostatnio coś mnie moje audi nie lubi .

Jadę sobie fajnie testuje przyśpieszanie a tu piiiiiiiiiiiiiiiiii i mosz ! wielki wykrzyknik w nawiasach i do tego kontrolka ABS .A że miałem lapka przy sobie bach vag i pokazał bład 290 czyli czujnik tył lewy skasowałem .Jadę i jade nie świeci myśle se he pewno jaki śmieć podszedł pod czujnik zajechałem do domu .Zjadłem jadę na pocztę i w drodze powrotnej po jakichś 20km trach znów się zaświecił .Skasowałem go zaś i jak dojechałem to nie świeci jak narazie. I jak myślicie jechac na garaż do kolegi odkręcić koło i zobaczyć na ten czujnik ? te modele mają coś z niełączeniem albo jakieś inne dolegliwości z czujnikami czy nie ma sensu odkręcać koła nie mając nowego w ręku ?

musiałbyś vagiem sprawdzić w czasie jazdy prędkoścki każdego koła

wtedy będziesz miał więcej info ,czy trzeba szykować się do wymiany czujnika

Opublikowano
  • Autor

Eh , nie wiem co mi tak wszystko idzie na wspak i blokuje co się tylko da .Zrobiłem ten wirtual xp ale co nie integruje mi się z systemem win7 nie wiem czemu robiłem dokładnie jak w instruktarzu i pupa .Chyba szybko nie uda mi się zrobić te logi bo wszystko co tylko może jest przeciwko mnie . Wczoraj dotarłem do czujnika , wyczyściłem wtyczkę choć ona jest pod siedzeniem więc mało prawdopodobne że się zabrudziła . Zdemontowałem tarcze hamulcową wyskrobałem syf z zębatki od ABS oraz wyczyściłem sam czujnik . Błąd dał się skasować i dziś jak jechałem do pracy się nie zapalił ale mam takie odczucie że jak dohamowuje i już prawie się zatrzymałem i nacisnę mocniej pedał to mimo iż niby asfalt suchy to abs mi dwa razy odbije pedał lekko. Dlaczego ? ;(

Wiem że nie ten dział ale myślę że szkoda zakładać nowy wątek jeżeli można wyjaśnić sytuacje w dwóch słowach .

Ponownie proszę o pomoc .[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 08:11_________________________________________________Mogę stwierdzić że brak mocy został rozwiązany . Po rozruszaniu kierownicy turbiny nie pojawia się błąd i auto jest żywe i jedzie poprawnie. Teraz w wolną chwile wyciągam turbinę i czyszczę dokładnie , mój problem rozwiązany .

Pozdrawiam

Opublikowano

mechanik od benzyniaków :polew:????

sorki ale jak przeczytałem ten wątek to jedyne co nasówa mi sie na myśl to ze ktoś sobie j..a robi!!

:mysli:

Opublikowano

Czytam i dziekuje bo tez mam ten problem wiec sie ucze

Pozdrawiam