Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Nie ma mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie .

Mam problem i nie wiem czy stoi on po stronie mrozów czyli z ich winy .

Otóż odpala mi super nie mam żadnego problemu raz grzeje świece i tyk od strzała a stoi na polu auto . Ale jak jadę to ganc nie ma mocy. Przez weekend stał nie uruchamiany i dziś ledwo co się wlókł się , pod górkę to myślałem że w ogóle nie przyśpiesza . Wciskam gaz do spodu a on nie reaguje :wallbash: w ogóle jedzie jakby nie jadł . O co chodzi ?

W te mrozy -20 jechal nawet choć jak przełączył na 3 i 4 to też kiepsko się zbierał . Trochę mnie to martwi ;(

Przy odpowiedziach proszę zwrócić uwagę na to że mam automat .

Pozdrawiam i czekam na pomoc .

Artur

Opublikowano

Ja miałem tak jak przepływka padła też nie miał mocy. Też może być turbina. Nalepiej zapnij Vag i logi.

Opublikowano

Przy odpowiedziach proszę zwrócić uwagę na to że mam automat .

No i w nim (automat) lezy prawdopodobnie caly problem...

Jazda automatem do najlatwiejszych i najprzyjemniejszych w zimie nie nalezy.

Na forum jest pare watkow na ten temat... :szukaj:

ps. w opisie swojego autka dopisz ze masz automat.[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 09:34_________________________________________________

Ja miałem tak jak przepływka padła też nie miał mocy. Też może być turbina. Nalepiej zapnij Vag i logi.

Kolego Daniel, masz tez moze automatyczna skrzynie biegow...?

Opublikowano
  • Autor

Czyli że co ? że wina skrzyni automatycznej która go blokuje ? nic się nie zepsuło tylko to norma zimą dla automata ? .

Nie wiem jak zrobić logi :>

Opublikowano

manualną i nie zasugerowałem się tym na początku że kolega ma automat. Ale czy aż tak może skrzynia automatyczna podczas mrozów wpłynąć na przyspieszanie??[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 09:50_________________________________________________Najlepiej to podłącz Vag i wtedy będziesz wiedział w czym tkwi problem..

Opublikowano
  • Autor

Ale co mam szukać ? błędów w silniku ? Nie wiem jak się robi logi . Nie podoba mi się wcale ten brak mocy ;( ;( szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem

Opublikowano

Bloki to silnika robisz z tego co kojarzę 05, 06 ,011

i ogólnie błędy jakie występują. Zrób pełny skan błędów.[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 10:06_________________________________________________Albo do mechanika podjedź co ma komputer on powinien tobie pomóc..

Opublikowano

Automat jeżeli czujesz zmianę biegu z 1 na 2 i dalej byłby ostatnią rzeczą o której bym myślał(nie straszcie tutaj chłopaka). Czarnej chmury auto nie zostawia za plecami? Sprawdź węże czy żaden się nie zsunął, i gruchę od turbiny ręką na postoju czy w miarę luźno da się nią poruszyć palcem..

Opublikowano

Ale czy aż tak może skrzynia automatyczna podczas mrozów wpłynąć na przyspieszanie??[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 09:50_________________________________________________Najlepiej to podłącz Vag i wtedy będziesz wiedział w czym tkwi problem..

Niestety ale tak, nie mowi tego jako mechanik tylko jako uzytkownik automatu od 4 lat.

Gdzies juz bylo pisane ze sa czujniki temperatury ktore potrafia blokowac skrzynie... itd, itd.

Co nastepnie moze przenosic sie na silnik...itd.

Wiem ze jak jade w zimie, to 1. silnik musi miec temperature pracy (90) a dopiero po dluzszej chwili automat zaczyna prawidlowo dzialac. I naprawde dlugo to trwa zanim silnik dostanie dobra moc.

Ale pisze to wszystko jako tylko uzytkownik, a nie fachowiec. Wiec nie wiem dlaczego tak jest.

Oczywiscie propozycja zrobienia logow jest bardzo sluszna. Moze to pokaza gdzie lezy glowny problem. Wyjda bledy na silniku i skrzyni...itd.

Opublikowano

U mnie w sobote w afnie to samo odpala od kopa bez problemu ale już po ruszeniu ledwo jechał ropa tankowana na BP podobno dobra , tak sądziłem do tej pory auto poszło do ciepłego garażu na 20 godzin + depresator stp do baku

dziś jechał super , coś mi się wydaje że trochę nas kancą z tym zimowym dieslem , który ponoć jest do -30 C , u nas temperatura najniższa -23C

Opublikowano

Albo do mechanika podjedź co ma komputer on powinien tobie pomóc..

Ciekawe jaki mechanik mu to zrobi...? Praktycznie nie ma szans...[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 10:16_________________________________________________

coś mi się wydaje że trochę nas kancą z tym zimowym dieslem , który ponoć jest do -30 C , u nas temperatura najniższa -23C

Oczywiscie sa juz watki na ten temat na forum...

Jesli sam nie potrafisz zrobic logow... to musisz szukac kogos z klubu A4 w Twojej okolicy co to chcialby dla Ciebie zrobic.

Opublikowano
  • Autor

Auto niedawno w sumie kupiłem i nigdy nie kopcił nic a nic . Widać bardzo ładnie spala ponieważ jeszcze nigdy mi na czarno nie zadymił . Czuje jak zmieniają się biegi od 1 do 4 . Już kilka razy czułem spadek mocy ale po zatrzymaniu się zgaszeniu silnika i później jak już jechałem wydaje mi się że było ok. To mój pierwszy diesel , zawsze miałem auta na benzynę i nie jestem obeznany z tą technologią i szczerze powiedziawszy jestem lekko zesrany za przeproszeniem bo nie wiem co mam z tym fantem począć ;( myślałem może że to przez mrozy albo coś ;(

Jakiś zbieg okoliczności ? ja też tankuje na BP . A auto nie jeździło od piątku wieczoru do dziś czyli cały weekend stało na mrozie choć nie był taki znów duży maks pewno 17-18 stopni .

Jestem z Tarnowa może ktoś się reflektuje ?

Opublikowano

Posluchaj Artur...

Domyslam sie ze jest to dla Ciebie stres, ale musisz dac rade.

Diesel i do tego automat to calkiem inne auto i jazda niz benzynowe.

15 lat jezdzilam autami benzynowymi, a jak wsiadlam do diesla i automatu, to wszystkiego musialam nauczyc sie od nowa.

Podstawa bedzie jednak jak znajdziesz kogos z VAG-iem... bez tego w dieslach trudno cos wyrokowac

To co moge dla Ciebie jeszcze zrobic, to tu masz link do kolegow z Twoich okolic.

Sprobuj tam do nich popisac, moze ktos podjedzie do Ciebie, albo odwrotnie... Probuj...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=128600.0

Opublikowano
  • Autor

Muszę wam powiedzieć że jestem mechanikiem i wiele wiem i potrafię ale w dieslu jestem ciemny jak tabaka . Robota typu wymiana uszczelki pod głowicą , diagnozy silników benzynowych nie ma problemu ale diesel to coś nowego dla mnie .Nigdy nic nie robiłem przy silnikach wysokoprężnych stąd moje przerażenie i totalna zieleń .

Opublikowano

Muszę wam powiedzieć że jestem mechanikiem i wiele wiem i potrafię

A masz laptopa...?

Opublikowano

Tu masz wszystko opisane jak co zrobić

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0

w automacie robisz logi na drugim biegu

Opublikowano
  • Autor

No mam laptopa , mam vaga i już próbowałem obeznać się w tym temacie ale moje starania legły w gruzach .Pogubiłem się całkiem , po czym się wnerwiłem i stwierdziłem że nie potrafię :wallbash:

Opublikowano

No mam laptopa , mam vaga i już próbowałem obeznać się w tym temacie ale moje starania legły w gruzach .Pogubiłem się całkiem , po czym się wnerwiłem i stwierdziłem że nie potrafię :wallbash:

No prosze Ciebie, nie zalamuj mnie... :cool1:

To ja dalam rade, po tym jak poczytalam na forum jak co dziala, a Ty jako mechanik nie potrafisz..?

Gdzie masz problem..?

Masz VAG 311.2 ?

Wgrywasz program do kompa, robisz aktualizacje.

Idziesz do auta podlaczasz kabelek do kompa i auta.

Wlaczasz program VAG... I juz masz wszystko na kompie...

Reszte masz w linku ktory kolega podal powyzej...

A jak nie to pozostaja spoty, teraz znalazlam Twoja miejscowosc...

SPOCIKI TARNOWSKIE

aka Spoty Ykk i Czakiego

Chcesz zVAGować brykę - przyjedź na spota.

Gwarancji oczywiście nie ma, ale jak sie odpowiednio zakręcisz ...

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=5838.0

Opublikowano

Pany....też mam automata 4-biegi dmx. Jak jest mróz -15, -20, to wiadomo, że olej jest zimny i zanim auto zacznie się zbierać normalnie, to ok 500m trzeba przejechać - olej się lekko podgrzeje i jest git. Co do braku mocy - vag i zczytanie błędów na początek. Mogą to też być pierdoły, jak np. wężyk na gruszce turbinie sparciały - zdejmij go, odpal silnik, przyłóż palec i napisz, czy jest na nim podciśnienie. Jazda automatem zimą należy jak najbardziej do przyjemnych - nie wiem, czemu miało by być inaczej:) Nic się kolego nie martw, problem rozwiążemy.

Opublikowano

Pany....też mam automata 4-biegi dmx.

W opisie auta masz ze to manual... masz dwa autka...?