Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l witam, zaczne od tego, że w niedziele jadąc do zakopanego podczas przyśpieszania "zawieszały" mi sie obroty na 3000, musiałem odjąć troche gazu, wcisnac spowrotem i wtedy wkręcał sie normalnie podłączyłem vaga i no wyszedł oczywiście 00575 z ciekawości zrobiłem loga 011 i zonk turbina tłoczyć tłoczy bo samochód jezdzi normlanie i nie wiem teraz czy sterownik nie zczytuje wartości wiem że i tak go zmieniam bo zle steruje mi pompą z afna, ale do tej pory wszystko było ok co o tym sądzicie ?
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l moze log robiłes na notlaufcie ?? zeby czas byla jakis ludzki to byloby cos widac ale przeciez jak wszedł na takie obroty podejrzewam w takim szybkim czasie to raczej notlauftu nie bylo, moze czujnik cisnienia poszedł sie je*bac
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Nie wiem co to za log, ale wg niego turbina w ogóle nie pracuje. Chyba, że mnie wzrok myli.
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Nie wiem co to za log, ale wg niego turbina w ogóle nie pracuje. Chyba, że mnie wzrok myli. log zrobiony na notlaufcie
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Autor a jak go zrobić bez notlaufa ? skasowałem bląd, nawet odpiąłem akumulator ale i tak nadal pokazuje takie doładowanie ?
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l kolego powinienes czuć czy turbo nie chodzi czy chodzi. jak chodzi to cos z czujnikiem doładowania w kolektorze dolotowym badz cos z ecu
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Autor kolego powinienes czuć czy turbo nie chodzi czy chodzi. jak chodzi to cos z czujnikiem doładowania w kolektorze dolotowym badz cos z ecu no przecież jest napisane w pierwszym poście "turbina tłoczyć tłoczy bo samochód jezdzi normlanie"
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l kolego powinienes czuć czy turbo nie chodzi czy chodzi. jak chodzi to cos z czujnikiem doładowania w kolektorze dolotowym badz cos z ecu no przecież jest napisane w pierwszym poście "turbina tłoczyć tłoczy bo samochód jezdzi normlanie" tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz?
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz? Jak "w czasie logów" ? Przecież ciśnienie mierzone jest ciągle takie samo (atmosferyczne) czyli tak jakby w ogóle turbina nie działała - pierwszy raz widzę takie coś także niech ktoś inny się wypowie - Spankuś z łaski swojej rzuć na to okiem. Poza tym przydałoby się zrobić inne logi, bo ten jeden to zdecydowanie za mało żeby cokolwiek ocenić. Wklej przy okazji dokładny błąd z VAGa.
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz? Jak "w czasie logów" ? Przecież ciśnienie mierzone jest ciągle takie samo (atmosferyczne) czyli tak jakby w ogóle turbina nie działała - pierwszy raz widzę takie coś także niech ktoś inny się wypowie - Spankuś z łaski swojej rzuć na to okiem. Poza tym przydałoby się zrobić inne logi, bo ten jeden to zdecydowanie za mało żeby cokolwiek ocenić. Wklej przy okazji dokładny błąd z VAGa. na moje oko to nie jest atmosferyczne nawet, za niskie. no mowie ze moze przyłapał notlauf w czasie logowania ale nie sadze zeby autor tematu tego nie zauwazył bo wtedy autko robi sie taki muł ze szok na moje oko czujnik doładowania sie przywiesił badz Ecu dostaje z jakiejś innej przyczyny bledy sygnał
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Autor 00575 Intake Manifold Pressure 17-00-Control Difference -Intermittent jest sens robić logi skoro log turbiny bedzie w notlaufie ? notlaufa złapałem w niedziele i od tego momentu logi turbiny wygladaja tak
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l 00575 Intake Manifold Pressure 17-00-Control Difference -Intermittent jest sens robić logi skoro log turbiny bedzie w notlaufie ? notlaufa złapałem w niedziele i od tego momentu logi turbiny wygladaja tak skasuj bład bo moze sie cos zacieło i spróbuj jeszcze raz logi zrobić. bo to nie jest wiarygodne cisnienie doładowania skoro mówisz ze autko jedzie,
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l na moje oko to nie jest atmosferyczne nawet, za niskie. no mowie ze moze przyłapał notlauf w czasie logowania ale nie sadze zeby autor tematu tego nie zauwazył bo wtedy autko robi sie taki muł ze szok na moje oko czujnik doładowania sie przywiesił badz Ecu dostaje z jakiejś innej przyczyny bledy sygnał Chyba przy 00575 tak właśnie jest.
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l Sprawdz czujnik doladowania(zamien z kims, przeczysc styki). Zacinanie przy 3000RPM, bledne wskazanie na logu wskazuja ze raczej to z czujnikiem jest cos nie teges.
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz? Jak "w czasie logów" ? Przecież ciśnienie mierzone jest ciągle takie samo (atmosferyczne) czyli tak jakby w ogóle turbina nie działała - pierwszy raz widzę takie coś także niech ktoś inny się wypowie - Spankuś z łaski swojej rzuć na to okiem. Poza tym przydałoby się zrobić inne logi, bo ten jeden to zdecydowanie za mało żeby cokolwiek ocenić. Wklej przy okazji dokładny błąd z VAGa. na moje oko to nie jest atmosferyczne nawet, za niskie. No wyobraź sobie, że jeżeli turbina nie pracuje, to w kolektorze tworzy się podciśnienie i jego wartość jest właśnie pokazywana przez MAP.
Opublikowano 9 Kwietnia 200818 l tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz? Jak "w czasie logów" ? Przecież ciśnienie mierzone jest ciągle takie samo (atmosferyczne) czyli tak jakby w ogóle turbina nie działała - pierwszy raz widzę takie coś także niech ktoś inny się wypowie - Spankuś z łaski swojej rzuć na to okiem. Poza tym przydałoby się zrobić inne logi, bo ten jeden to zdecydowanie za mało żeby cokolwiek ocenić. Wklej przy okazji dokładny błąd z VAGa. na moje oko to nie jest atmosferyczne nawet, za niskie. No wyobraź sobie, że jeżeli turbina nie pracuje, to w kolektorze tworzy się podciśnienie i jego wartość jest właśnie pokazywana przez MAP. nie zrozumiałes chyba kolego przesłania
Opublikowano 10 Kwietnia 200818 l tłoczyć moze tłoczyć normalnie ale moze w czasie logów przyłapał notlauf, nie pamietasz? Jak "w czasie logów" ? Przecież ciśnienie mierzone jest ciągle takie samo (atmosferyczne) czyli tak jakby w ogóle turbina nie działała - pierwszy raz widzę takie coś także niech ktoś inny się wypowie - Spankuś z łaski swojej rzuć na to okiem. Poza tym przydałoby się zrobić inne logi, bo ten jeden to zdecydowanie za mało żeby cokolwiek ocenić. Wklej przy okazji dokładny błąd z VAGa. na moje oko to nie jest atmosferyczne nawet, za niskie. No wyobraź sobie, że jeżeli turbina nie pracuje, to w kolektorze tworzy się podciśnienie i jego wartość jest właśnie pokazywana przez MAP. nie zrozumiałes chyba kolego przesłania Zrozumiał, jako jedyny z Was Zawór upustowy jest otwarty a ECU dostaje prawidłową wartość. Nie wiem jak autor posta może twierdzić , że auto "jedzie", skoro widać że nie jedzie Kiedyś miałem w łapkach takiego 1Z`ta, który miał identyczne objawy - właściciel tez twierdził, że auto jedzie
Opublikowano 10 Kwietnia 200818 l Zrozumiał, jako jedyny z Was Zawór upustowy jest otwarty a ECU dostaje prawidłową wartość. Nie wiem jak autor posta może twierdzić , że auto "jedzie", skoro widać że nie jedzie Kiedyś miałem w łapkach takiego 1Z`ta, który miał identyczne objawy - właściciel tez twierdził, że auto jedzie moze to auto zawsze tak jezdzilo ....
Opublikowano 10 Kwietnia 200818 l Autor jak mówie że jezdzi normalnie to jezdzi normalnie nie róbcie ze mnie jakiegos idioty znalazłem rozwiazanie problemu, przypomniało mi sie że ostatnio z moim chiptunerem bawilismy sie przy sterowniku i najwidoczniej źle założył tego czarnego węża od podciśnienia bo wogóle nie był przymocowany do kompa, stąd brak wskazań na vagu auto jezdzi jak jezdziło czyli tak jak powinno a wskazania na vagu wróciły do normy tyle na ten temat dzieki pozdro