Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Clio I 1,9 D - szarpanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niewiem czy dobry dział, chciałem go dać "na każdy temat". Jakby co to proszę o przeniesienie.

Ostatnio nie mogłem wogóle jeździć, cały czas szarpał, nie miał mocy, co chwilę gasł. Wczoraj wymieniłem filtr paliwa i już jest dobrze, przy okazji musiałem wymienić świece bo jedna była zła. Teraz męczy mnie inny problem. Jak odpalę a jest zimny silnik (po całonocnym staniu) to przez ok. 20-30sek. szarpie mi trochę, później jest wszystko jak należy. Co to może być ?

Opublikowano

a swiece zamontowales prawidlowa?

Opublikowano
  • Autor

Tak. Przynajmniej tak myśle. Osobiście tego nie robiłem, zostawiłem u mechanika.

Opublikowano

Tak. Przynajmniej tak myśle. Osobiście tego nie robiłem, zostawiłem u mechanika.

No to dowiedz sie od mechanika jakie zamontowal Ci swiece zarowe...

A moze masz rachunek albo opakowanie po swiecach.

Opublikowano
  • Autor

Niestety nic z tych rzeczy, to jest typowy mechanik, ale naprawia auta tylko znajomym. Świece są wg mnie wporządku, przed chwilą właśnie wróciłem z małej przejażdżki, szarpanie byłowyłącznie z rana, bo teraz jak odpalałem to lepiej odpalił niż niż nowe auta :) Czy to może być paliwo ? Chodzi mi o to że jakieś lipne, że marznie i później nie chce odpowiednia dawka dojść ? Tankuje na najlepszej z najgorszych stacji marketowych-tesco, ale tankuje tam od kilku lat i jeżdże bez narzekania, kilka razy zdarzyło mi się tankować na lepszych (shell, lotos) ale żadnej różnicy nie czułem, żeby się lepiej jeździło.

Opublikowano

Niestety nic z tych rzeczy, to jest typowy mechanik, ale naprawia auta tylko znajomym. Świece są wg mnie wporządku, przed chwilą właśnie wróciłem z małej przejażdżki, szarpanie byłowyłącznie z rana, bo teraz jak odpalałem to lepiej odpalił niż niż nowe auta :) Czy to może być paliwo ? Chodzi mi o to że jakieś lipne, że marznie i później nie chce odpowiednia dawka dojść ? Tankuje na najlepszej z najgorszych stacji marketowych-tesco, ale tankuje tam od kilku lat i jeżdże bez narzekania, kilka razy zdarzyło mi się tankować na lepszych (shell, lotos) ale żadnej różnicy nie czułem, żeby się lepiej jeździło.

Moze w drodze wyjatku zatankuj jakiegos lepszego paliwa z zimowym dodatkiem. Napewno bedzie drogo...

I jeszcze jedno opakowanie np. STP z antyzelem dodaj do tego.

Mysle ze powinno pomoc...

ps caly czas chodzi chyba o Clio..? wiec moze popytaj na tamtym forum.

Opublikowano
  • Autor

Pytałem też na tamtym forum, ale nie zawsze odpowie ktoś kto się dobrze zna na takich rzeczach. Dlatego pytam, na kilku różnych i wtedy wiem mniej więcej co zrobić.

Dam znać jak się będzie zachowywał przy lepszym paliwie. A jeszcze odnośnie STP, dobrze się to miesza z paliwem ? Chodzi mi o to czy nie zostanie po tym syf ?

Teraz na allegro sprawdzałem STP, który byś polecił ? Bo widziałem do diesla zwykłe, z antyżelem i do wtryskiwaczy, chociaż ten na wtryskiwacze nie powinien mi być potrzebny bo tu o paliwo się więcej rozchodzi.

Jaka jest różnica między zwykłym STP do diesla a tym z antyżelem ?

Opublikowano

Teraz na allegro sprawdzałem STP, który byś polecił ? Bo widziałem do diesla zwykłe, z antyżelem i do wtryskiwaczy, chociaż ten na wtryskiwacze nie powinien mi być potrzebny bo tu o paliwo się więcej rozchodzi.

Nalej oba naraz czarny i niebieski... z antyzelem

http://www.stp.com.pl/produkty/paliwa.html

ps. syf nie pozastanie, ale musisz jezdzic autkiem a nie stac w garazu...

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki a jeszcze ostatnia rzecz, trafiłem na forum gdzie jeden gość napisał że STP nie nadaje się do starych silników, czy to prawda ?

Opublikowano

ok dzięki a jeszcze ostatnia rzecz, trafiłem na forum gdzie jeden gość napisał że STP nie nadaje się do starych silników, czy to prawda ?

Wiesz zawsze beda rozne opinie, jeden chwali drugi gani...

Ja mam stare auto i leje... i nic zlego sie nie dzieje

Opublikowano
  • Autor

dzięki

dam znać czy się polepszyło, najpierw spróbuje lepsze paliwo, a później będę dolewał STP, bo chcę sprawdzić czy to będzie faktycznie od paliwa