Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ADR B5] Problem z automatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem z automatyczną skrzynią biegów.A więc tak,jak rano ruszam to wsteczny bieg się ślizga dopiero jak trochę pojeżdze to przestaje się ślizgać, ale i tak jak wrzucę wsteczny i puszcze hamulec to sam nie ciągnie tylko jak dodam więcej gazu.Następna sprawa to że zimne auto nie zmienia biegów rusza z 3 biegu i dopiero jak się skrzynia trochę rozjezdzi to zaczyna zmieniać i następne jest to że niema 4 biegu wcale, to znaczy skrzynia wrzuca 4 bieg ale nie jedzie,zachowuje się tak jakbym wrzucił na N. no i czasami przeciąga na biegach.dodam jeszcze że olej w skrzyni jest tylko nie wiem czy był kiedykolwiek wymieniany. auto ma przebieg 300tyś.a komp wywala błąd zawór elektromagnetyczny 7 (n94) przerwany obwód lub zwarcie do masy.Podejrzewam że skrzynia nadaje się na złom, ale może ktoś już miał z czymś takim do czynienia i coś mi poradzi. dzięki

Opublikowano

Na złom to może i nie, ale remont jest nieopłacalny, z tego co piszesz puszcza ciśnienie na biegu wstecznym i ma problemy ze sterowaniem. Szukaj drugiej skrzyni biegów, sprawdź kod literowy i numer części zaczynający się od 1060 zanim kupisz, oba muszą się zgadzać.

Opublikowano

Ja bym najpierw zmienił olej w skrzyni :cool1:

Opublikowano

Ja bym najpierw zmienił olej w skrzyni :cool1:

I się rzęch w magiczny sposób naprawi :gwizdanie: ? Ciśnienia na tłoku spinającym bieg wsteczny nie trzyma i ślizga, jeden elektrozawór lub jego wiązka do niczego i nowy olej ma tu pomóc? Szkoda wywalać 4 stówy w błoto...

Opublikowano

Pewnie, kup drugą a nóż widelec okaże się lepsza a jak będzie takie samo padło to najwyżej za robotę dwa razy zapłacisz :)

Po 1 na bank sprzęgło do wymiany ale zacząłbym od diagnozy u jakiegos fachowca.

Opublikowano

Co sprzęgło ma do ślizgającego się na koszu wstecznego biegu? Co do fachowca to popieram, ale diagnoza będzie i tak jedna- wyjęcie i rozbiórka skrzyni, a potem remont, jeżeli majster będzie uczciwy to w 2-3 tysiącach się impreza zamknie, jeżeli naciągacz to może przekroczyć 50% wartości auta.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki!. To chyba przerobię na manual

Opublikowano

Dzięki!. To chyba przerobię na manual

Uwielbiam kiedy właściciel zepsutego automatu dochodzi do takich wniosków :kox: ale to Twoje auto, rób jak uważasz.