laki83 Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 chłopaki kłopot w miom aucie jest taki że jak rano jest spory mróz to moje auto po odpaleniu wchodzi na wys,obroty i jest dobrze ale jak zaczyna schodzić na wolne obroty to zaczyna sie dusic i zgaśnie.kłopot zaczyna sie tak od -5.im mniejsza temp.tym więcej razy musze go odpalać..jak minie ten moment duszenia to chodzi normalnie lecz troszke nie równo..gdy przytrzymam go gazem żeby niezgasł to zaczyna falować choć trzymam pedał gazu w jednej pozycji..sprawdzałem jakis czas temu auto na cieplejszym silniku i zadnych błędów nie było.dzisiaj kolega wpadł z vagiem na pierwsze palenie po mroznej nocy.i wyskoczyło to 17544 i 16825.po skasowaniu i po paru minutach znowu sprawdzaliśmy błędy i juz ich nie było...tylko że problem nadal jest.codziennie po mroznej nocy mam takie cyrki z odpalaniem.o błędach znalazłem to: 17544 - rząd cylindrów 1, adaptacja mieszanki, system "za ubogi" -> sprawdź regulator ciśnienia paliwa -> sprawdź zawory wtryskowe i szczelność układu -> sprawdź pompę paliwa -> szczelność układu zasysania -> szczelność układu wydechowego ....troche tego jest 16825 -Zawór oparów EVAP - nieprawidłowy przepływ (incorrect flow detected). Nie dobijasz paliwa na stacji żeby ci więcej weszło jak ci już odbije? ten ostatni błąd to rozumiem..bo przyznam że zdarzyło mi sie zatankować po wybiciu pistoletu na stacji..i rozumiem że juz sie nie pojawi po skasowaniu.no chyba że znowu tak zatankuje,ale nie kapuje tego pierwszego błędu ten kłopot mam juz jakiś czas i na vagu nic nie pokazywało dopiero dziś jak vag był podłączony w trakcie pierwszego odpalenia po nocy..czyli wykazuje go tylko w trakcie zapłonu więc pózniej sie sam kasuje czy jak??jak mam sie do tego zastosować?bo kolega wyzej pisze żeby sprawdzic nieszczelności..no ale to by wychodziło że w trakcie zapalania są nieszczelności lub inne kłopoty ale potem juz ich nie ma?juz nic nie kapuje z tego..zaczynam żałować zakupu tej marki bo mi sie cuda dzieją....... pomóżcie
adams78 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 16825 to nieprawidłowy przepływ powietrza, może jakieś nieszczelności w dolocie. Też mi to wczoraj wyskoczyło po tym jak rozmontowałem dolot.
colak Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Laki gazownie masz ? sprawdz mapy czy nie masz rozjechaniej ? pozdr. ---------- Post dopisany at 21:15 ---------- Poprzedni post napisany at 21:15 ---------- Laki gazownie masz ? sprawdz mapy czy nie masz rozjechaniej ? pozdr.
laki83 Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Opublikowano 31 Maja 2012 nie ma gazu...ale problem chyba rozwiązany.byłem u jednego speca i stwierdził ze pewnie są nieszczelności na wtryskach.powymieniali te oringi wyczyścili wtryski i na razie hula...musze czekać tylko na zime i duze mrozy bo na małym mrozie -5 nic sie nie działo i mam nadzieje że juz tak zostanie
Rekomendowane odpowiedzi