Grztom Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Ostatnio zaczął mi migac wyswietlacz klimatronika przez ok 2-3min potem jest w porządku ale nie moge włączyc recylkulacji na Vagu mam takie błedy 600- Potencjometr w V68-G92 przekroczona wartość adaptacji 603 Potencjometr w V71-G113 przerwa lub zwarcie do plusa- BŁĄD SPORADYCZNY Robiłem juz nastawy pierwotne ale dalej nic. Recylkulacje mam chyba na podciśnieniu z kolektora wykluczyłem juz elektrozawor ktory jest za schowkiem bo go wymieniłem. Prosze was o pomoc.
Ja_Sha_Taan Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 Witam. Widze że i tu trafiłeś Spróbuj tak jak radziłem na nowo zakodowac klimatronik później nastawy podstawowe. Panel przestanie migać a i reszta powinna ruszyć. Nie wiem jaki będziesz miał kod u mnie to było 0040. Z tym kodem niestety Ci nie pomogę, dobiera się go do silnika.
Grztom Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 No to ktos mi podpowie jaki mam kod do silnika 1.8t AEB ??? Napiszcie mi jeszcze czy da sie to kodowanie zrobić na Polskim Vagu 4.9??
Ja_Sha_Taan Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 http://de.openobd.org/audi/a4_8d.htm#76
Grztom Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Nie wiem jak to rozczytac z tej stony pomoże ktos???
Ja_Sha_Taan Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 http://forum.vw-passat.pl/threads/19909-Kodowanie-Climatronic to powinno coś więcej wyjaśnić, niestety dalej nie mam możliwości Ci pomóc bo z niemieckiego jestem leszcz. Choć chciałem to nie dam rady
Golem1 Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 wrzuć sobie tą stronkę w google tłumacz i będziesz wiedział co potrzebujesz
Grztom Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 No to u mnie chyba bedzie 00040 jak mam zexel kompressor to taki mi wychodzi. Przekodowałem te klimatyzacje i działa recylkulacja włącza sie jak włącze klimatyzacje. Dzieki wielkie za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi