Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Concert problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj probując naprawic słaby odbiór fm radia i troszke je popsułem :confused4:

Po pierwsze szukałem wzmacniacza ale niestety go nie znalazłem pod antena na dachu go nie ma, tak samo nie ma go pod lewym boczkiem w bagazniku, nie wiem gdzie on może być ? dodam że mam fabryczna nawigacje i złącze do telefonu i wszystkie trzy kable podłączone są do antenki na dachu.

Ale to nic spóbowałem potem wyciągnąc radio za radą forum pilniczkami, kluczem wyciętym z karty sim i niestety lipa nie dałem rady, no i jeszcze najlepsze potem włanczam radio i nic nawet się nie włancza :slina: Czy merdając tam metalowymi rzeczami mogłem zrobić jakieś zwarcie? bezpiecznik jest nie przepalony ale nie wiem jak ten w radiu? tylko jak je wyjąc. Próbowalem zrobić takie ja tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=220713.0

I nie wiem te otwory sa w końcu potrzebne? próbowałem dojśc od tyłu ale po odkręcniu schowka nie ma dojścia, trzeba chyba konsole zdejmować?

Prosze o pomoc

Opublikowano

Albo wydrapałeś przez te szczeliny jakiś element - lub zrobiłeś zwarcie na lini zasilania i lipka jest teraz.

Opublikowano

najlepiej podjedz do jakiegos elektryka samochodowego za 10 zylka Ci je wyjmie i w cenie obada co jest grane. Ciezko teraz opisac sposob jak wyjac to radyjko. Z grubsza chodzi o to zeby tymi plaskimi kkuczami zwolnic blokadki ktore blokuja je przed wyjeciem. Chyba ze ktos poda linka z fotkami.

Opublikowano
  • Autor

No dzisiaj będe jeszcze próbował, czyli trzeba zwolnic te blokady i pociągnąc za np. otwór na kasety i powino wyjść? moje wychodzi tak koło 2 mm i dalej ani rusz.

Opublikowano

zazwyczaj bezproblemowo wychodzi. Moze jeszcze jakas blaszka jest odgieta i blokuje. Mozliwe tez, ze poprzedni wlasciciel juz cos kombinowal przy wyciaganiu lub dodatkowo je zabezpieczyl.

Opublikowano
  • Autor

Ok :decayed: wkońcu sie udało po krótkiej walce, musiałem zdjąć ramke, wyciągnąc panel klimatronika i od tyłu zaatakować radio wychodziło dosłownie centymetr po centymetrze blokowało sie z lewej strony, az w końcu wyszło wypadła z nim jakaś blaszka domyślałem się że to ta co blokowała. Na szczęście przepalony był bezpiecznik tylko i po wymianie radio gra i o dziwo poprawił sie odbiór łapie teraz rmf a przedtem nic, w zasadzie to nie wiem co się dzieje może nie łączyła wtyczka od anteny, w sumie na vagu dalej wyskakuje bład przerwanego obwodu anteny ale troche sie poprawiło.

Tak więc panowie gdzie w końcu znajduje sie ten wzmacniacz od anteny w avancie bo nie mooge go znaleźć?

Potem jeszcze walczyłem z termostatem, ale to juz inny temat tez nie obyło sie bez problemów ale teraz jest git :tongue4: