Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] problem z odpaleniem po dluzszym postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam problem tego rodzaju, ze po dluzszym postoju, np przez cala noc, jest problem z odpaleniem.silnik pali dobrze, ale musi dosc dlugo pokrecic rozrusznikiem (kilka sekund). a potem chodzi normalnie bez zadnego problemu. i pozniej za kazdym razem pali na dotyk, a gdy postoi z godzine dwie problem sie powtarza. znowu musi krecic kilka sekund. dwa miesiace wczesniej wymienilem pompke paliwa, ktora sie znajduje w baku i od tego czasu jest ten problem. wszystko wczesniej bylo bez zarzutu.czy w ukladzie paliwowym przy tym silniku znajduje sie jakis zawor zwrotny? o ile wiem jest jakis zaworek cisnieniowy ktory utrzymuje cisnienie rzedu 4 barow. czy ktos moze wie cos na temat tego ukladu paliwowego??

Opublikowano

napisze tak,co prawda sytuacja podobna jak nie taka sama tylko silnik 1.8 adr,znajomemu padła też pompa paliwa,kupił nową(zamiennik)założyłem i ten sam problem tak ok.4-miesięcy,po tym czasie pompka się zjarała,następna wymiana na używkę ori ze szrotu i auto odpala normalnie 2-3 obr. wału a wcześniej 6-7 obr. może w tym tkwi problem.

Opublikowano

jesli to nie pompka to może być przyczyna taka ze cofa sie paliwo

Opublikowano

Sprawdź czy reduktor nie puszcza gazu podciśnieniem, bo wtedy będzie zalewać (gaz i pb w kolektorze) i trudny rozruch.

Opublikowano

mam taki sam problem jak kolega, auto przestoi nockę w garażu ciężko pali, olej się nagrzeje i na dotyk, pompa zmieniana na zamiennik który bzyczy sobie w baku :wallbash: czytając ten watek chyba winna będzie temu pompa? :)

Opublikowano
  • Autor

dzieki za informacje. tez tak myslalem ze to bedzie pompka paliwowa. sprobuje jeszcze zalozyc zaworek zwrotny i zobaczymy co bedzie, chociaz warto jeszcze chyba bedzie sprawdzic reduktor czy faktycznie nie puszcze gazu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

witam wszystkich. na zakonczenie tego watku chcialbym napisac ze usunalem usterke, a koszt tego wyniosl mnie 1zl. mianowicie po zaczerpnieciu informacji jaka moze byc przyczyna tego problemu przeszedlem do wymontowania pomki z baku i wtedy zauwazylem w czym jest rzecz. przewod laczacy pompe paliwa z deklem zbiornika byl pekniety, a wiec cisnienie paliwa uciekalo a paliwo wracalo wprost do baku, czego oczywiscie zauway sie nie dalo bez rozebrania. mysle ze mogl sie on uszkodzic kiedy kilka miesiecy wczesniej wymienialem wlasnie pompe paliwa na nowa i z biegiem czasu pekniecie sie powiekszalo az w koncu calkowcie nie chcial odpalic. to chyba wszystko jezeli chodzi o ta usterke. moze komus sie jeszcze przydadza te informacje. pozdrawiam.