Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Wymiana końcówek drążków kierowniczych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie w środę chcę wymienić końcówki drążków...jest coś na co powinienem zwrócić uwagę przy wymianie? Klucze odpowiednie oczywiście mam ogólnie garaż mam zaopatrzony prawie jak mały warsztat.

Zbieżność oczywiście wiadomo do ustawienia.[br]Dopisany: 18 Luty 2012, 19:13_________________________________________________prosze moda o przeniesienie do dzialu ukladu kierowniczego :P

Opublikowano

po co to tez zawieszenie:)podpowiem ci jak juz tu jestem:) najpierw wszystko oczysc i wyszoruj szczota zeby czysto było a potem oderdzewiacz i psikaj niech pusci to co ma puscic:)Zalezy kiedy u ciebie to było robione ostatni raz jak sruby beda szły ale sobie z tym napewno poradzisz jak co to napisz.Jak poluzujesz nakretki kontrujace to sobie policz albo obroty odkrecajac albo suwmiarka sobie zmierz od srodka gornego dekielka koncówki do np drązka kierowniczego i tak samo złoż z nowa koncówka.Coż tu jeszcze pisac:) zbieżnosc ustawisz i bedzie git:)ale ja to bym drązki odrazu wymienił za jednym zamachem bo potem moga sie wykonczyc i znow kasa do wywalenia:)

Opublikowano
  • Autor

zaczynac od sruby kontrujacej czy od nakretek na koncowce drazka?

Opublikowano

jak chcesz:) mozesz sobie odkrecic ta górna srobke potem a nastepnie kontre zeby poxniej sie nie meczyc.Potem tą śróbe odkrecasz co zciska i mozesz sobie wyciagnac koncówke.I wtedy nie musisz sie meczyc z kontra bo masz juz odkrecona przystepujesz do wykrecania koncówki.Złap sobie jakąś żabka za drązek czy załoz klucz zeby ci sie nie obkrecał razem z koncówka,

Opublikowano
  • Autor

sajmon dziekie za info jesli pogoda dopisze to w srode biore sie za robote :) robilem juz w audi wieksza robote jak wymiana 4 amorkow ale zawsze warto dopytac :)

Opublikowano

jeśli będziesz liczyl obroty i tak samo wkręcał to upewnij się czy końcówki (nowa i stara) mają taką samą długość.

Opublikowano
  • Autor

pamietam o dlugosciach zaraz tego samego dnia jade na zbierznosc....przy poprzednim aucie mechanik nie zmierzyl dlugosci i po wyjechaniu na ulice wyladowalem na chodniku

Opublikowano

dobrze by mieć ściągacz do końcówek :wink4: bez niego trudno wymienic

Opublikowano

pamietam o dlugosciach zaraz tego samego dnia jade na zbierznosc....przy poprzednim aucie mechanik nie zmierzyl dlugosci i po wyjechaniu na ulice wyladowalem na chodniku

:decayed:

dobrze by mieć ściągacz do końcówek :wink4: bez niego trudno wymienic

ściągacz? do końcówek? :decayed: No chyba ze w b6 tak trzeba, choć wierzyć mi się nie chce

Opublikowano

Marcin i jak juz sobie wszystko rozbierzesz to weź wszystko nasmaruj aby w przyszłosci nie miec problemu z wymiana.Jakis smar grafitowy bądź miedziany w sprayu:)[br]Dopisany: 19 Luty 2012, 15:54_________________________________________________żadnego ściagacza nie potrzebujesz jezeli koncówka bedzie ciezko wychodzic to weź młotek kilka razy walnij a potem od góry w dziurze od sruby masz otwór na imbus wtedy wd 40 i krecisz az sie ładnie przegryzie i bedzie luźna i wtedy zejdzie.Ale jak poprzednio zostały nasmarowane to nie bedzie z tym problemu.Pozdro:)

Opublikowano
  • Autor

dzieki Panowie za wszelkie info we wtorek po poludniu lub w srode biore sie za robote :D