Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana głośników i słaby dźwięk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Podłączyłem HERTZ ESK 165 zamiast ori i spotkało mnie nie miłe zaskoczenie.. Syki i woofery do tego przetwornice magnata. Kupiłem kostkę ISO i kabel żeby podłączyć przód bo ori troszkę za cienkie :kox: Podłączyłem kabel od kostki pod zwrotnice no i dalej kable ze zwrotnicy pod głośniki. I kurcze dźwięk jest bardzo słaby... Tzn. basu praktycznie nie ma... I nie wiem czy to wina zwrotnic??? Jak podłączyć taki zestaw bez zwrotnic?? Ori głośniki mają miejsce na dwie kostki. Jedna do woofera druga do podłączenia syczka... Mam RNS-E.

Opublikowano

Rns-e ma bardzo słaby wzmacniacz i z tego jest problem..

Opublikowano
  • Autor

Słabszy od concerta?? U kumpla na concercie ori głośniki dają piękny bass a tutaj?? :blink: :blink:[br]Dopisany: 20 Luty 2012, 07:51_________________________________________________Proszę o przerzucenie do działu Nawigacja , Car Audio i CB-Radio coś mi się pomyliło :kox: :kox:

Opublikowano

Podstawowa zasada: sprawdź polaryzację głośników. Jeśli plus i minus wszędzie jest ok, to spróbuj pobawić się manualnie - na słuch, zaczynając od jednego grającego głośnika i podłączając drugi. Jeśli po podłączeniu drugiego masz odczucie, że basu ubyło, to zmień + z - w jednym z głośników.

Głośniki podłączone w przeciwfazie "znoszą" się w niskich rejestrach, niekiedy trzeba brać na słuch.

A moim jest zainstalowany zestaw głośnomówiący Parrot pod przednie głośniki, i jest konfigurowany tak, ze lepiej całość gra, jak odetnę całkowicie Faderem przód i słucham tylko tyłu. Inaczej bas ginie - działa 'przeciwsobnie' z tyłem.

Muszę zrobić dokładnie to, co opisałem tobie - i będzie prądziło :evil:

Opublikowano
  • Autor

No to będę sprawdzał.

Opublikowano

Nie mam pewności czy to tego wina, ale jeśli dźwięk ma mocno zachwianą charakterystykę częstotliwościową - nie brakuje średnich i góry, ale bas się jakoś dziwnie zachowuje - jakoś "pływa", gdzieś się chowa, jest pusty i bez mięsa, to może być to.