Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Pompa 11 Składać do kupy czy nie warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Dorwałem pompę "11" w dobrej kasie ( podobno pasek rozrządu pękł w DE i po ściągnięciu auta do Polski wymienili silnik a stary na części poszedł). Przyszła paczka (cała w ropie), umyłem ją do czysta, obejrzałem dookoła i chyba nikt do środka nie zaglądał bo posiadała wszystkie żółte ''plomby'' nie naruszone, Ale musiałem sprawdzić jej stan i rozebrałem na części. I nie wiem czy warto teraz to składać do kupy czy szukać innego korpusu bo ma wyrobienia na ~0.5mm (nie zacinał się przy ręcznym poruszaniu ). Ruszać nastawnik czy nie- w celu ewentualnego wyczyszczenia- na magnesie nie widać opiłków. Tłok regulatora kąta wtrysku bez śladów zużycia, sitko zaworka czyściutkie. Rzućcie okiem na zdjęcia i skomentujcie- dziex :)

http://www.fotosik.pl/u/tatramario/album/1107090/1?show=1

Jak dodać zdjęcia aby się wyświetliły?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie chcąc zakładać nowego tematu zadam pytanie tutaj : Które koło zebate pąy jest najlepsze od jakiego silnika -AHH /ASV /ALH/ AGR/ AHF- różnią sie troche kształtem i wagą . Jakie Wy u siebie przy pompie 11 macie?

Opublikowano
Witajcie

Dorwałem pompę "11" w dobrej kasie ( podobno pasek rozrządu pękł w DE i po ściągnięciu auta do Polski wymienili silnik a stary na części poszedł). Przyszła paczka (cała w ropie), umyłem ją do czysta, obejrzałem dookoła i chyba nikt do środka nie zaglądał bo posiadała wszystkie żółte ''plomby'' nie naruszone, Ale musiałem sprawdzić jej stan i rozebrałem na części. I nie wiem czy warto teraz to składać do kupy czy szukać innego korpusu bo ma wyrobienia na ~0.5mm (nie zacinał się przy ręcznym poruszaniu ). Ruszać nastawnik czy nie- w celu ewentualnego wyczyszczenia- na magnesie nie widać opiłków. Tłok regulatora kąta wtrysku bez śladów zużycia, sitko zaworka czyściutkie. Rzućcie okiem na zdjęcia i skomentujcie- dziex :)

http://www.fotosik.pl/u/tatramario/album/1107090/1?show=1

Jak dodać zdjęcia aby się wyświetliły?

sam chcesz ja skladac?

Opublikowano

Starą pompę masz sprawną? Ja bym przełożył tłokorozdziałke tylko...

Opublikowano

Pisząc o wyrobieniach masz na myśli miejsca w korpusie o które trą osie rolek? 0.5mm wydaje się dosyć dużo ale ta część pompy ni jak nie wpływa na jej zachowanie i jeśli koszyczek obraca się żadnego oporu to można to zostawić.

Zawsze możesz również podmienić korpusy między nową a Twoją starą pompą.

Co do nastawnika to zdejmij jeszcze jego czapkę i jak tam będzie czysto to sobie daruj dalsze rozbieranie ;-)

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś pracowałem w tym temacie tym i ze 30 pomp typu vp37 i z 6 vp44 mechanicznie złożyłem, założyłem i reklamacji nie było(prócz gościa co na opale jeździł) - o czyszczeniu kilkudziesięciu nastawników nie wspomnę A pompa już złożona na innym korpusie. Tylko jakie kółko wybrać lżejsze -takie mam od tego gościa co kupiłem pompę- jak pisałem pękł pasek w tym silniku ale czemu to mi nie wiadomo(passat AHH), czy cięższe np takie http://allegro.pl/kolo-pasowe-vw-audi-skoda-oryginal-038130111a-i2156493783.html

Dzieki za podpowiedzi :)

Opublikowano

Załóż lekkie ażurowe :-) Są takie czasami na allegro. Tylko nie wiem jak będzie z odsadzeniem takiego kółka bo jeszcze się takimi rzeczami nie bawiłem ;-)