kuternik Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 (edytowane) czy ktoś korzysta z takiego odkładania pieniędzy?, czy to jest trzeci filar pod inną nazwą? Edytowane 27 Lutego 2012 przez domjenick
michal_g84 Opublikowano 27 Lutego 2012 Opublikowano 27 Lutego 2012 (edytowane) jeśli planujesz skorzystać ze zwolnienia z "podatku Belki", a pieniądze przeznaczyć na emeryturę to możesz założyć sobie Indywidualne Konto Emerytalne (daje to możliwość różnych form oszczędzania np. lokata, fundusz inwestycyjny itp.), warunkiem zwolnienia z 19% podatku jest wypłata środków dopiero po przejściu na emeryturę. IKE można sobie założyć w banku, biurze maklerskim albo u ubezpieczyciela Edytowane 27 Lutego 2012 przez domjenick
Guregoru Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 jeśli planujesz skorzystać ze zwolnienia z "podatku Belki", a pieniądze przeznaczyć na emeryturę to możesz założyć sobie Indywidualne Konto Emerytalne (daje to możliwość różnych form oszczędzania np. lokata, fundusz inwestycyjny itp.), warunkiem zwolnienia z 19% podatku jest wypłata środków dopiero po przejściu na emeryturę. IKE można sobie założyć w banku, biurze maklerskim albo u ubezpieczyciela Chyba trochę pokręciłeś pojęcia
michal_g84 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 IKE to 3 filar i jest to długotrwałe oszczędzanie, a co pokręciłem bo może czegoś nie wiem?
Guregoru Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 IKE to 3 filar i jest to długotrwałe oszczędzanie, a co pokręciłem bo może czegoś nie wiem? Zastanawia mnie po co tam wmieszałeś lokaty
michal_g84 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zastanawia mnie po co tam wmieszałeś lokaty bo to też sposób na oszczędzanie i o ile się nie mylę IKE daje taką możliwość
Guregoru Opublikowano 3 Marca 2012 Opublikowano 3 Marca 2012 bo to też sposób na oszczędzanie i o ile się nie mylę IKE daje taką możliwość
Rekomendowane odpowiedzi