Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Brak łączności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj byłem w ASO żeby podłączyć moje autko do komputera w celu diagnozy czy nie ma błędów. Ale wystąpił problem: Brak łączności z komputerem :( Tak samo jak przy wyłączonym jak i włączonym silniku. Nie miałem czasu czekać i szukać przyczyny ale mówili mi, że może być to spowodowane alarmem lub antynapadem. Czy to możliwe?

Czy ma ktoś pomysł czego może być to wina? I jeszcze jedna sprawa, będę zmieniał rozrząd. Czy potrzebna jest komunikacja z komputerem?

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

sprawdz bezpieczniki ...

tak ...do prawidłowego ustawienia rozrzadu konieczne jest zapiecie Vaginy ...

Opublikowano
  • Autor

sprawdz bezpieczniki ...

Mam sprawdzić wszystkie czy jakieś konkretne?

Opublikowano

Witam

Mam pytanie od kiedy masz te autko. ( może ktoś grzebał przy immobilajzerze ). Ja tak miałem że "spec" od immo wstawił emulator zero kontaktu z kompem reszta działała ( zorientowałem się po 4 miesiącach i co zero kontaktu ze specem :naughty:)

Dosyć długo bujałem sie z tym problemem bo spece od immo przynajmniej z okolic Wrocławia jak usłyszeli co chcę zrobić i że nie dam sobie kitu wcisnąć twierdzili że oni tak nie potrafią ( a wcześniej mówili że magicy są). Pomogli spece od tuningu.

Od tego czasu zero problemów z immo, pełna komunikacja i atko śmiga jak rakieta ( co prawda tuning przeprowdzony trochę nieprofesjonalnie - brak hamowni ). No odpukać na razie nic się nie stało już 30 tyś przejechane

A tak do rzeczy ( miałem wlutowany w kompa emulator a co za tym idzie odłączony komputer od linii ) Nie ktoś ci otworzy komputer i zobaczy czy nie masz coś wlutowanego u mnie od razu było widać że coś wlutowane

Opublikowano

na poczatek sprawdzilbym gniazdo,moze tam cos nie laczy :)

Opublikowano
  • Autor

Witam

Mam pytanie od kiedy masz te autko. ( może ktoś grzebał przy immobilajzerze ). Ja tak miałem że "spec" od immo wstawił emulator zero kontaktu z kompem reszta działała ( zorientowałem się po 4 miesiącach i co zero kontaktu ze specem :naughty:)

Autko mam od marca, sprowadzone z Niemiec i nie mam pojęcia czy ktoś grzebał w komputerze.[br]Dopisany: 16 Kwiecień 2008, 09:32 _________________________________________________

na poczatek sprawdzilbym gniazdo,moze tam cos nie laczy :)

Też tak myślałem żeby sprawdzić gniazdo bo jest popsuta cała popielniczka z tyłu. Być może ktoś kolanem klęknął jak się schylał po coś do przodu i mógł zruszyć gniazdo. Tylko jak to sprawdzić czy jest dobre? Czy ma ktoś sposób bez rozbierania tego gniazda?

Opublikowano

A łączy ci sie z resztą u mnie był brak łączności tylko z silnikiem :> :> :>

Opublikowano
  • Autor

A łączy ci sie z resztą u mnie był brak łączności tylko z silnikiem :> :> :>

A tego to nie wiem. Na monitorze w ASO było tylko brak łączności i tyle.