Opublikowano 28 Lutego 201214 l Panowie i panie!! Masakra normalnie! Wymiana poszła gładko, wzorowałem sie na :http://a4-klub.pl/vb/showthread.php?200263-ALL-B5-wymiana-amortyzator%F3w-ty%B3-lt-foto-gt Po złozeniu i ustawieniu wysokości, normlanie sie nie da na jeździć. Wszytsko przez dochodzący dzwięk z tego zawieszenia. Dziwięk jest taki jakbym nie dokręcił w ogóle różnych mocowań do budy, to na dwie śrubki 13. Skrzypi, trzeszczy, puka, no masakra normalnie. Zagłusza radio. Dzwięk wychodzi tak na słuch z górnej częsci. poprzednio nie było nic, kompletnie nic, żadnego dzwięku. Dodam ze gwint mam kompletny, znaczy nie wyjąłem starą kolumne i przykręciłem gwinta(kompletny kupiłem) Jak go naciskałem przed założeniem to nie skrzypiał.. A teraz jestem załamany!! Co robić?
Opublikowano 28 Lutego 201214 l pewnie ta technix, gdzieś był watek o tym skrzypieniu dlaczego to tak sie dzieje
Opublikowano 28 Lutego 201214 l Autor Nie.. H&R właśnie.. z nierdzewki w super stanie ogólnie.. Jak nie wyeliminuje tego to sprzedaje Wole cisze niż gwint.. amory mają po 70%
Opublikowano 28 Lutego 201214 l nowy Tein SS jak było zimno też stukał ale ze sprężyn, może kupiłeś gwint od innej wersji silnikowej i nie leży jak trzeba, generalnie H&R to marka sma w sobie, no chyba, że gwint na serio jest wylatany, rękoma to można sprawdzać sprężynki w długopisie a nie kolumnę McPhersona
Opublikowano 29 Lutego 201214 l Jak dla mnie to źle złożona kolumna mcphersona. Masz polifta czy przed? I z jakiej wersji są amory?
Opublikowano 29 Lutego 201214 l Autor Przed lift. Amory w wersji.. hmm gwintowanej Ściągnołem schemat, dzisiaj jeszcze raz wszystko rozbiore i zobacze, bo jak mówiłem kupiłem już kotowe i tylko podmieniłem
Opublikowano 29 Lutego 201214 l Autor Właśnie wróciłem z garażu.. Rozkręciłem na części cały gwint, wsędzie gdzie się dało poszedł gesty smar miedziany i złożony do kupy. Cisza teraz.. Co było? Co pukało i skrzypiało? Nie wiem..
Opublikowano 1 Marca 201214 l Autor Witam. Po cały dniu dzisiaj dalej cisza także jest git jeżeli chodzi o dzwięk. teraz mam inne pytanko. Czy jest możliwe żeby Gwint H&R był bardziej miekki niż Ori 1BE? Bo tak mi się wydaje ze teraz jest..