Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Poszukiwania skrzyni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie jakie skrzynie podejdą do mojego AHU bo moja sie rozleciała w mak.

Słyszałem że lepsze są skrzynie po lifcie ( poprawione synchronizatory z 4 i 5 ) - czy to prawda?

Czy skrzynie z mocniejszych jednostek (130km) są jakoś trwalsze czy mocniejsze od tych z np 90km ?

Chciałbym jakąś z nowszych bo może jest nadzieja im młodsza tym mniejszy przebieg.

I teraz tak bardziej z ciekawości czy są do tego silnika pasujące skrzynie 6 biegowe? :)

Opublikowano

jest trochę wątków na forum na ten temat, rozejrzyj się to na pewno coś znajdziesz, ze 130km to nie wiem czy coś znajdziesz bo musi być skrzynia 5 biegowa, ja mam z passka B5 FL na pompowtryskach i jeżdżę już na niej ponad 1,5 roku i nadal chodzi :)

żeby wsadzić skrzynie 6 biegową to już większa rzeźba, pare osób z forum to chyba robiło, znajdz najlepiej coś z A4FL lub Paska B5FL, najświeższe na pewno.

Opublikowano

jak widzę jest to zamiennik EEN którą ja włożyłem, także powinno grać ;) jedynie do którejś z łap trzeba dorobic chyba grubszą podkładkę ale żaden mechanik nie będzie miał z tym problemu ;)

skrzynia ma dłuższe przełożenia niż seryjna a AHU więc auto będzie trochę słabiej się zbierało ale da rade przywyknąć ;) najwyżej później można zapodać chipa i będzie malina :)

Witam

a czy taka oto skrzynia podejdzie do mojego auta?

jak z przełożeniem? nie bd muliło przy 90km?

http://moto.allegro.pl/vw-passat-b5-fl-skrzynia-5-biegow-manual-1-9tdi-04-i2117878553.html

Opublikowano

podejdzie Ci każda skrzynia z grupy VAG z wzdłużnego 4cylindrowego TDI, różnice w przełożeniach są praktycznie nie zauważalne