Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie wyjaśniony problem z czujnikiem temp zewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich .Szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi, dotyczącej mojego problemu z czujnikiem temp zewnętrznej. A więc posiadam audi a4 b5 z rocznika 2000 koniec roku z półfisem .Na fisie pokazuje mi cały czas temperaturę - 1 niezależnie od temp na zewnątrz. Irytuje mnie to bardzo, dlatego zakupiłem drugi czujnik bo myślałem że ten co jest to mam walnięty , podmieniłem a tu zonk to samo ,więc zabrałem się za demontaż licznika ,by sprawdzić czy nic się nie odłączyło, a tu niespodzianka nie ma w ogóle kabelka, który odpowiada za wyświetlanie temp( taki na cztery piny,wiem bo mam taki w a 6 )a w liczniku jest wejście na ten właśnie kabelek.Dodam że zdjąłem osłony kierownicy i szukałem tego kabelka .Moje pytanie jest takie ,czy jest taka opcja, że jest to podłączone inaczej, czyli sygnał idzie np z klimatronika do licznika, czy jakieś inne czujniki padły i trzeba je wymienić. A,dodam że mam czujnik między zderzakiem a chłodnica,który łączy się pod czarną osłoną a później idzie gdzieś pod zbiornikiem spryskiwaczy gdybym miał podnośnik to zapewne sprawdziłbym gdzie dalej leci a tak to lipa . czekam na konkretne podpowiedzi .I jeszcze jedno komp nie pokazał żadnych błędów.Pozdro.

Opublikowano

Na cztery piny to do licznika podpinana jest antenka do zegara (mała ferrytowa montowana od tyłu licznika w b5). Licznik info o temperaturze zewnętrznej czerpie z dużej kostki. Być może wiązka od czujnika jest uwalona bądź nie łączy na kostce. Sprawdź na klimatronicu na kanale 55 jaką temperature pokazuje. Powinna być to temperatura właśnie z tego czujnika za zderzakiem.

A tak poza tym to wypadało by podpiąć vaga i zerknąć na błędy w zegarach oraz klimatronicu.

Opublikowano
  • Autor

Przecież pisałem że vag nic nie wykazał ,nie mogę sie połączyć z klimatronikiem, bo mam auto po lifcie, albo nie wiem jak ,chyba że vagiem ,a i z której kostki to idzie.A może być to wina samego licznika,jest to licznik jaggera ,a wiadomo że to badziew.

Opublikowano

Nie powinieneś mieć najmniejszego problemu w połączeniu z klimatronikiem po prawidłowym ustawieniu interfejsu. Pisałem byś sprawdził w menu . serwisowym klimatronika jaka temp pokazuje ci na kanalle 55 - jest to temp. wyliczona na podstawie danych z tego czujnika. Poszukaj trochę było na ten temat. W ten sposób wykluczysz ewentualną usterkę na linii klimatronic - czujnik.