Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Dziwne stuknięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu podczas wyjazdu z garażu przejeżdżając przez "rynnę" odpływową w drodze szerokości koła słychać dziwny pojedynczy stuk w lewym przednim kole. A dokładnie gdy przód jest skręcony 80 % w prawo a tył wyjeżdża z " rynny" wtedy słychać to dziwne stuknięcie. Byłem dzisiaj u mechanika i posprawdzaliśmy chyba wszystko co było do sprawdzenia i nic nie zaleźliśmy podejrzanego oprócz jednego dziwnego przetarcia. Załączam zdjęcie i chciałbym się dowiedzieć czy jest to normalne bo chyba to właśnie powoduje te puknięcia. Zaznaczam że otarcia są z obu stron lecz z lewej trochę większe jakby ktoś pilnikiem to "lizną"

http://i41.tinypic.com/14403fc.jpg

Opublikowano
  • Autor
umnie jest tak samo ale nic nie stuka

czyli takie przetarcie to normalka ?

a przeguby masz dobre ?

tak mam dobre

Opublikowano

wiesz co i właśnie rozwiałeś moje wątpliwości, bo tak samo mam ale przy wjeździe na 3cm krawężnik a wszystko mam dobre i nowe. Też jak w lewo skręcam i takie samo otarcie:thumbup1:

Opublikowano

Koledzy te otarcia to według mnie normalka w każdej A4 z wielowahaczami.Ja sądze ze sa to ograniczniki (te wypustki) skrętu maksymalnego.U mnie tez jest to poocierane z lewej jak i z prawej strony.

Opublikowano

no to chyba już wszystko jasne:eusathink::thumbup1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Znowu powrócę do tematu ! Otóż byłem dzisiaj na placu i sprawdzałem czy niema tego dziwnego stuknięcia przy maksymalnie skręconych kołach i na szczęście nic nie stukało ale jedna rzecz minie zdziwiła otóż gdy skręciłem koła maks. w lewo i wykręciłem pierwsze kółko na asfalcie został obrysowany pasek od lewego przedniego koła ok 5 cm szerokości. I tylko ten jeden raz gdyż później kręciłem we wszystkie strony i nie zostawiało już żadnego śladu. Czy wiecie czym to mogło być spowodowane ? Dodam że auto nigdy nie było bite itp. i te dziwne stuknięci też występują w kole lewym .:eusathink: