Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Wymiana popychaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Szykuje się w moim B6 wymiana szklanek, wobec tego mam związane z tym pytanie... Mogę kupić INA po 70zł/szt lub FEBI po 40zł/szt. Jakie lepiej kupić? Różnica jest spora w cenie dlatego jakość też pewnie inna. Czy te Febiki są godne uwagi czy jednak lepiej uderzyć w INA?

Opublikowano

bierz INA oryginalne do PDeka jak masz zamiar dłużej polatać tym autem.

Opublikowano

Lepiej INA, ale skąd masz takie ceny? Napisz do Tom77 z forum i porównaj.

Opublikowano

A jak dokładnie zdiagnozowałeś, ze konieczna będzie wymiana szklanek. Zaczęło jakoś głośno 'klepać: lub coś w tym stylu? Pytam, gdyż czasami mam wrażenie, że u mnie słychać jakieś bardzo delikatne odgłosy właśnie z okolic popychaczy i nie wiem co to może być:eusathink: Tym bardziej, że nie słychać tego zawsze.

Opublikowano

Witam!

czasami mam wrażenie, że u mnie słychać jakieś bardzo delikatne odgłosy właśnie z okolic popychaczy

Był czas, że taka trochę głośniejsza i bardziej "szczękliwa" praca silnika mnie wkurzała - ale sobie to odpuściłem bo również

nie słychać tego zawsze.

Po dłuższym czasie obserwacji tego zjawiska (niepotrzebne wcześniejsze wymiany oleju + oględziny rozrządu po demontażu pokrywy zaworów) doszedłem do wniosku, że w moim przypadku ten efekt daje złej jakości paliwo. Bo jak można wytłumaczyć fakt, że raz silniczek "mruczy" a czasem coś jakby głośniejszy.

Dałem sobie już spokój z tymi odgłosami skoro autko śmiga.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak więc chyba sobie też odpuszczę, przynajmniej na razie dopóki nie widać innych niepokojących objawów. Jeśli chodzi o paliwo to tankuję praktycznie tylko na Orlenie i to w 99% cały czas na tym samym lub ewentualnie, ale bardzo rzadko na Shellu, więc aspekt paliwa raczej odpada.:eusathink: