Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Sposób na ściągniecie miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

opisze wszystko jezeli chodzi o B6 wlacznie z zakresem dokrecania srub ;)

---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 10:56 ----------

Ok materialy mamm przygotowane ;) co do mojej sprawy w misce znalazlem troche odlamkow plastikow ze starego bagnetu i od scianki spietrzajacej, niestety inzynierowie poraz kolejny sie nie popisali ;) zamiast jak bylo kiedys zamontowac scianke spietrzajaca aluminiowa , zamienili go na plastik :/ co do Reszty wygladalo bardzo dobrze, pompa byla troche zawalona, nie czyscilem jej bo zamontowalem nowa ;)

Opublikowano

To daj znać Rafał jak już umieścisz tutka w dziale "Warsztat". Pozdro

Opublikowano
  • Autor

To jakas paranowja bo za cholere nie widze jak moge dodac zdjecia w Sam naprawiam...

Opublikowano
To jakas paranowja bo za cholere nie widze jak moge dodac zdjecia w Sam naprawiam...

Kolego zarejestruj się na www.fotosik.pl wrzuć tam foty a później tylko linki do konkretnych zdjęć w tutorialu umieść.

Parę minut roboty i gotowe.

Opublikowano
  • Autor

mam 14 zdjec wiec usiade do tego pozniej... + zrobilem apre skanow z Ksiazki...:D co bylo by wszystko klarownie

Opublikowano

Ile za pompe płaciłeś?? Ciśnienie słabe dawała?

Opublikowano
  • Autor

nie pompe kupilem na wszelki wypadek ze wzgledu ze slysze jakies wycie z miski olejowej... niestety po wymianie slysze to dalej, jutro bede testowal Turbine... jak to nie turbina, to mozliwe ze cos przy wale korbowym.... koncza mi sie juz pomysly hehehe:)

Opublikowano
  • Autor

Dodam ze wycie jest od predkosci 75km i tylko podczas dodawania gazu " obciazenia" jak odpuszcze noge przestaje wyc....

Opublikowano
mam 14 zdjec wiec usiade do tego pozniej... + zrobilem apre skanow z Ksiazki...:D co bylo by wszystko klarownie

Wrzuć fotki na imgur.com a nie gówniany fotosik.

Opublikowano

jakie to ma znaczenie gdzie wrzuci kolega fotki ? ważne żeby tutek się pojawił bo rano jutro zaczynam walkę z pompa oleju. czuję że na fotorelacje się już nie załapię.

Opublikowano
  • Autor

Daj email Rafik to wysle Ci wszyskto z opisem na email

Opublikowano
Daj email Rafik to wysle Ci wszyskto z opisem na email

Poszło PW, miło z twojej strony, że podeślesz. Jutro godz. 8.00 zaczynam walkę, z tego powodu dzień urlopu wziąłem. Nowa pompa olejowa Meyle, nowy olej Valvoline Max Life + nowe filtry oraz wymiana oringu pod chłodniczką oleju. Fakt, że operacja będzie wykonana na A4 B5 ADR z 98r ale pewnie cała wymiana pompy aż tak się nie różni.

Opublikowano
  • Autor

all poszlo priv

Opublikowano

No i niestety poległem na zdejmowaniu michy olejowej :( jedna śruba od michy ta głęboko osadzona w skrzyni puściła a druga imbusowa niestety ukręciła się w środku, tzn. imbus okręcił się w gnieździe, wbijałem klucze wieloklinowe i one się łamały tak mocno siedzi ta jedna mała :shock3:$#%%$#@#$$%%:slina: śrubka dostałem nerwicy, wyklnąłem wszystko. Zakończyło się na wymianie tylko oringu pod chłodniczką oleju i wymianie filtrów z olejem. W kwietniu drugie podejście ze zrzuceniem skrzyni żeby dostać się do tej @#$%^&^%$# śrubki, pompa musi zostać wymieniona.

Ps. Jak to mówią dnia 13 praca w g...wno się obraca :)

Opublikowano
  • Autor

mozesz ja odkrecic zwyklym kluczem w srodku ma imbus, a na zewnątrz ma nasadke dziesiatke...... mialem to samo

W ten weekend zasiade i zrobie dokladny opis ze zdjeciami odnosnie miski i poprosze pozniej o dodtanie do zrob to sam... bo widze ze bez tego sie czasem nieda:)

Opublikowano
mozesz ja odkrecic zwyklym kluczem w srodku ma imbus, a na zewnątrz ma nasadke dziesiatke...... mialem to samo

W ten weekend zasiade i zrobie dokladny opis ze zdjeciami odnosnie miski i poprosze pozniej o dodtanie do zrob to sam... bo widze ze bez tego sie czasem nieda:)

Kolego dzięki za zainteresowanie, ale u mnie w A4 B5 w ADR śruby na zewnątrz są okrągłe, jakby były na klucze sześciokątne to bym już dawno miał michę zdjętą :( jest możliwość wykręcić tylko imbusem. Jedną wykręciłem a drugą niestety. W moim przypadku nawet wieloklin wbity w wyrobione gniazdo nie pomógł. Śruba tak siedzi, że klucze się łamały i ostatecznie wieloklin 6mm również rozwiercił gniazdo tego %$#$%#@@#$$ :chytry: imbusa i teraz prawdopodobnie za miesiąc będę zrzucał skrzynie i trzeba będzie śrubokręt + młoteczek i pukać w śrubę z boku żeby ruszyła ale dostęp do niej tylko po ściągnięciu skrzyni.

Opublikowano
  • Autor

jak ebdziesz zakladal miske spowrotem zmien all sruby na szesciokatne :) aby miec jakies wyjscie... szkoda ze wszesniej w B5 niepomysleli o takich srubach jak w B6