Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Ocena FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobrzy tunerzy powiadają: "dobry chinol, nie jest zły" :decayed: W Sierrce mam chinola i bardzo dobrze się sprawuje.

Porównanie rdzeni, po prawej chinol a po lewej coś markowego:

http://www.fmic.pl/img/p/89-848-thickbox.jpg

Sorry ale co za glupoty wklejasz i ludzi w blad wprowadzasz.

To jest porownanie chinola 1gen (po prawej) z 2gen.

Chinole sa ok ale do seryjnych turbin, moze max 250-300km. Gdzie 300KM to juz raczej myslal bym o czyms lepszym...

Do nie dawna myslalem, ze jest inaczej ale ICki markowe jednak robia robota duuuzo lepsza niz te marne chinole.

Opublikowano
  • Autor
Chinole sa ok ale do seryjnych turbin, moze max 250-300km. Gdzie 300KM to juz raczej myslal bym o czyms lepszym...

Do nie dawna myslalem, ze jest inaczej ale ICki markowe jednak robia robota duuuzo lepsza niz te marne chinole.

Czyli do mnie styknie:eusathink: bo przy 195KM pojedynczy ori cooler nie wydala, jak się tylko cieplej zrobi to auto od razu dostaje zamuły:wallbash:

Zawsze będzie można sam rdzeń wymienić na jakiegoś Forge'a:naughty: i będzie do kompletu z TIPem i DVałką

A więcej jak 240-250km to raczej nie pójdę

Opublikowano
przy 195KM pojedynczy ori cooler nie wydala, jak się tylko cieplej zrobi to auto od razu dostaje zamuły:wallbash:

bardzo ciężko zrobić coś powyżej 180 koni samym programem na ori gratach :wink4:

Opublikowano
  • Autor
przy 195KM pojedynczy ori cooler nie wydala, jak się tylko cieplej zrobi to auto od razu dostaje zamuły:wallbash:

bardzo ciężko zrobić coś powyżej 180 koni samym programem na ori gratach :wink4:

To wartość wyliczona z przepływki a dokłądnie to nie wiem ile jest bo na bierzni nie byłem jeszcze. W Vag-u w 120 bloku pokazało mi max 260Nm, więc myślę że realnie jest jakieś 180-185km

Opublikowano

to gdzioe robiłeś program, że nie masz wykresu?

Opublikowano
  • Autor
to gdzioe robiłeś program, że nie masz wykresu?

Jak kupiłem auto to nie wiedziałem że jest po programie a wyszło to z logów bo doładowanie w piku jest 1Bar

Jak założe FMIC, tipa Forge, DV, stożek, DP to pojade do dobrego Tunera żeby ogarnął

Opublikowano

jak wszystko założysz-to tylko korekta będzie potrzebna, choć niekoniecznie,auto gdzie kupione w IR, czy Pl?

Opublikowano
  • Autor

A tak z ciekawości co tam w tym BEXie siedzi że ma 280KM:eusathink:

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

jak wszystko założysz-to tylko korekta będzie potrzebna, choć niekoniecznie,auto gdzie kupione w ir, czy pl?

w irl

Opublikowano

no to obstawiam, ze program "uniwersalny", bo nawet takie firmy jak RevoTechnik, czy APR wgrywają gotowce, więc cały osprzęt , jaki chcesz włożyć-tylko pomoże "dobić" do tego, co myślisz, ze masz, ale nie wiadomo jak będzie-próbuj i daj znać o efektach :wink4:

Opublikowano

Czyli do mnie styknie:eusathink: bo przy 195KM pojedynczy ori cooler nie wydala, jak się tylko cieplej zrobi to auto od razu dostaje zamuły:wallbash:

Zawsze będzie można sam rdzeń wymienić na jakiegoś Forge'a:naughty: i będzie do kompletu z TIPem i DVałką

A więcej jak 240-250km to raczej nie pójdę

Forge akurat jest zlym przkladem ;)

np Precison/garrett robia mega robote.

Mysle, ze chinol 2gen bedzie ok.

Opublikowano
  • Autor
no to obstawiam, ze program "uniwersalny", bo nawet takie firmy jak RevoTechnik, czy APR wgrywają gotowce, więc cały osprzęt , jaki chcesz włożyć-tylko pomoże "dobić" do tego, co myślisz, ze masz, ale nie wiadomo jak będzie-próbuj i daj znać o efektach :wink4:

Nie odpisałeś na moje pytanie co wtym BEXie siedzi że ma 280 koni:chytry:

---------- Post added at 20:20 ---------- Previous post was at 20:19 ----------

Dzięki CoLo za rade

Opublikowano

nie pamiętam dokładnie, ale jakieś GT28 coś tam...

porównanie z K03s

e67584602b2c4dd2.jpg

Opublikowano
  • Autor

Może też kiedyś w taką turbawke zainwestuje jak pokończę to co zacząłem

Opublikowano
  • Autor

ok ICek zamówiony. Dam znać jakie są efekty.

Opublikowano

Średnica na wejściu jakaś mała w tym GT...:eusathink:

Opublikowano
Średnica na wejściu jakaś mała w tym GT...:eusathink:
możliwe, ze była dostosowana do ori dolotu, coś mi się tak kojarzy:eusathink: