Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Klapa bagażnika nie zamyka się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z klapą bagażnika, wczoraj wieczorem otworzyłem klapę włożyłem zakupy, a kiedy chciałem zamknąć nie domykała się w ogole.

Teraz tak, nie wiem czy to siłownik czy ten zamek(języczek). Jak wkładam kluczyk w klapie i zamykam mechanicznie to nie ma żadnej reakcji. Z kluczyka też nie ma żadnej reakcji. Jak dotykam ten przycisk to otwierania klapy to słychać jak coś się rusza ale zamek(języczek) w ogole się nie rusza i nie rygluje.

Może ktoś pomóc co to takiego może być?

Aktualnie przebywam w Poznaniu, może jakieś namiary na jakiegoś fachowca?

Opublikowano

powiem ci tak ja w b5 swoim mialem problem z otwieraniem taki maly plastik mi pekl to ja go podkleilem i zamyka sie i otwiera elegancko ale jak wcisne z kluczyka zeby zamknac do konca to nie zamyka mi sie :D

Opublikowano

Miałem podobny problem , wyjąłem zamek z klapy i b. mocno spryskałem go czymś w rodzaju WD40 . Później zacząłem go zamykać i otwierać . Pomogło chodzi do dzisiaj .

Opublikowano
Miałem podobny problem , wyjąłem zamek z klapy i b. mocno spryskałem go czymś w rodzaju WD40 . Później zacząłem go zamykać i otwierać . Pomogło chodzi do dzisiaj .

Zamiast WD40 proponuję użyć suchego, białego smaru (PTFE). WD40 wypłucze smar zamka i po pewnym czasie sam spłynie pod wpływem wody. Biały smar zostanie na znacznie dłużej :-)

Opublikowano
  • Autor

Zamiast WD40 proponuję użyć suchego, białego smaru (PTFE). WD40 wypłucze smar zamka i po pewnym czasie sam spłynie pod wpływem wody. Biały smar zostanie na znacznie dłużej :-)

Myślicie że wyjęcie zamka i spryskanie coś pomoże ? On w miare luźno chodzi i myślę że może być uszkodzony ;/

Opublikowano
Myślicie że wyjęcie zamka i spryskanie coś pomoże ? On w miare luźno chodzi i myślę że może być uszkodzony ;/

Ja się jedynie wypowiedziałem w temacie spryskiwania zamka czym kolwiek ;-)

Ale masz rację - najprawdopodobniej jest uszkodzony mechanicznie i niezbędna będzie jego naprawa/wymiana.

Opublikowano

U mnie ten języczek luźno latał i nie blokował się . Po wymyciu zamka zaczął znowu się zamykać. Spróbuj niczym nie ryzykujesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany.

Zapadka w zamku się zawiesiła i nie domykało, wystarczyło rozebrać zamek i opuścić zapadkę śrubokręcikiem.