Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Różnice między AVJ a BFB??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem sie dowiedzieć jakie są różnice między silnikami AVJ i BFB?? Chodzi mi o strone mechaniczną,czyli jakie maja turbiny, wtryski? Czy w BFB elektronika jest bardziej rozwinieta? Słyszałem ze BFB ma jakieś dwie sondy, których nie ma w AVJ-cie? o jakich sondach mowa? I jak u nich z podatnością na mody. Pytam gdyż stoje przed zakupem 1.8T i zastanawiam sie w którą stronę się zwrócić.

Opublikowano

różnią się tylko softem i małymi zmianami w osprzęcie silnika, np w BFB zawór regulujący podciśnienie w komorze zaworów, jest w innym miejscu niż w AVJ, turbiny takie same, wtryski też, sondy są dwie w każdym B6 1,8T

Opublikowano
  • Autor

hmmm.. to dzisiaj słyszałem co innego :eusathink: orientujecie sie czy jest gdzieś w necie rozpiska co i jakie modele osprzetu były wsadzane do odpowiednich oznaczeń silnikowych ?

Opublikowano

a co słyszałeś?

Opublikowano
  • Autor
a co słyszałeś?

Że BFB ma większą turbinke i wtryski od AVJ, oraz że ma bardziej rozwinietą elektronike do ew. diagnozy :decayed:

Nie neguje tego co napisaleś, w tamacie 1.8T dopiero raczkuje, zawsze jezdziłem i grzebałem w dizlach. Moze kolesia źle zrozumiałem, bo wiedze raczej ma spora, zapytam dziś dokładnie :embarrassed:

Opublikowano

AVJ, BFB, AMB ma takie samo turbo, wtryski, jeden boczny IC-różnią się oprogramowaniem, dopiero BEX ma większe turbo i wtryski, dodany drugi IC :wink4: co do elektroniki-wszystkie 1,8T w B6 mają taką samą elektronikę do diagnozy

Opublikowano
  • Autor

Jakie dokładnie siedzi turbo w AVJ/BFB? Jest to K03s? czy zwykłe K03? oraz jakie wtryski??

Opublikowano

turbo jest zwykłe K03- w BEXie jest K03s, a wtryski w AVJ i innych, prócz BEXa mają 288cc- BEX ma 320cc

• 7 lat później...
Opublikowano

Chyba pijany jestem pomyłka :doh: temat stary jak świat miałem gdzie indziej napisać proszę o skasowanie  

Edytowane przez Mariox37