Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Pilna potrzeba rozpiska pinów w kostkach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. :-)

Mam pytanko, posiada może ktoś z tu obecnych taki programik jak etka ?

Potrzebuje jednego schemaciku.

Opublikowano

dawaj co potrzeba:)

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy tam takie coś jest. Potrzebuje dwóch schematów a mianowicie kostek tych którymi łączymy wiązkę z komory silnika z wnętrzem pojazdu. Tam jest ich 4, biała, zółta, pomarańczowa i czarna.

I potrzebuje rozpiske do 1.9 Tdi 110ps AFN 2000r polift i do 2.5 Tdi nie wiem jakie oznaczenie ale też 2000r i polift.

Dzięki z góry za pomoc :)

O te chodzi: http://www.google.pl/imgres?q=kostki+ecu+a4+b5&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=828&tbm=isch&tbnid=h9HNrjJCVVAsbM:&imgrefurl=http://angliki.info/f26/audi-a4-b5-montaz-klimatronika-2117.html&docid=hdNeFo25cqcl2M&imgurl=http://img651.imageshack.us/img651/5863/p1010080y.jpg&w=1600&h=1200&ei=4XhaT-vLLYnntQbX-ICdDA&zoom=1&iact=hc&vpx=429&vpy=164&dur=2802&hovh=147&hovw=212&tx=146&ty=102&sig=109665097822438496706&page=1&tbnh=147&tbnw=212&start=0&ndsp=21&ved=1t:429,r:1,s:0

Opublikowano

kolego ale Ty potrzebujesz rozpiskę pinów w tych kostkach? jeżeli tak to nie etka tylko elsa:)

Opublikowano
  • Autor

Tak tak, rozpiske pinów. No właśnie nie wiedziałem gdzie tego szukać. A elsy nie posiadasz czasem ? :)

Opublikowano

niestety nie:(

Opublikowano
  • Autor

Kurde no to jestem w kropce. Ktoś może z forum ma elsę ?

Opublikowano

Kolego jak robisz przebudowę z 2,5 na 1,9 to bym pomógł ale nie wiem czy jest tak samo bo ja robiłem z 2,5 na 1,9 ale 115 PD

i tak, kostka biała jest od pedału gazu i czujników na pedałach i jest tak sama , kostki brązowa i czarna to przewody od czujników oleju temp i innych sygnałów jak obrotomierz.

Kostka czerwona to zasialnie ECU i rozrusznik i w niej może Ci brakować jakiegoś czerwonego przewodu a w pomoarańczowej wszystko jest tak samo tylko ten grubszy przewód czarwony musisz przełożyć w inny pin żeby się pokrywały przewody bo inaczej nie będzie maił komputera zasilania, jest wtedy brak możliwości odpalenia silnika i diagnozy przez OBD.

Jak coś to jeszcze sprawdze dokładnie rozpiskę i napiszę we wątku.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie zasilanie już ogarneliśmy, tylko jeszcze męczymy obrotomierz i czujnik ciśnienia oleju bo coś trybić nie chce. ;/

Poza tym wszystko już śmiga. :-)

Opublikowano

A ja mam tak opisane.

Pomarańczowa kostka przepiąć pin4 na pin 1 (czerwony gruby 12V stały)

Czarna kostka pin6 (niebieski/biały- temp oleju)

Brązowa kostka pin2 (żółty/brązowy - do licznika zielona kostka pin14)

pin9 (fioletowy - do licznika zielona kostka pin15) tego fioletowego jak nie będziesz miał to na silniku jest błąd że jest crash wypadek bo nie widzi sensora poduszek.

Biała kostka - czerwony gruby ma być do stałego plusa 12V we wiązce.

Tak mam ale to opis tak na szybko i do 115 kucy więc może się nieco kolorystyka nie zgadzać u Ciebie.

Opublikowano
tylko jeszcze męczymy obrotomierz i czujnik ciśnienia oleju bo coś trybić nie chce. ;/

z obrotomierzem może być kwestia kodowania licznika kanały 60 61 62 sprawdź jakie masz kodowanie i ew. ustaw na 0.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak tak kolego sasza, ogarnięty temat czy coś tak jeszcze trzeba poprawić bo nie fuka??

Opublikowano
  • Autor

wszystko za***prza już z rok :) wystarczyło zmienić kodowanie, bo 2,5tdi było po canie. A ogólnie w kostkach wystarczy przepiąć stałe zasilanie i wsio:wink: