Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpie i coś sobie strzeli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak w temacie, ale szczegółowo i po kolei. Przy ruszaniu zdarzyło się, że strzeliło coś raz lub dwa. Nie wiem co strzeliło ale ruszanie było na wprost. Przy ruszaniu jakby malutko mocy i szarpie budą, często i średnio delikatnie. Aż do "trójki", przy 3tysiach obrotów jakby przestawało i na czwórce też chyba jest okay. Dalej już jedzie i moc wraca. Ach i śmierdziało po tych "strzałach" w środku benzynką. To było dwa dni temu, wysiadłem z auta posprawdzałem wszystko i nic nie zauważyłem, po około 10 minutach się uspokoiło i było dobrze. Dzisiaj wsiadłem do mojej "strzały" i było git. Po czwartym odpaleniu znowu zaczęło się to samo szarpanie i znowu przestało. Dzieje się to na gazie ale i chyba na benzynie też, chyba bo nie jestem pewny, raczej tak, ale chyba słabiej. I coś się dzieje po tym szarpaniu, bo mam niewiele paliwa ale nie mam rezerwy, a tu nagle się zapala kiedy jadę na gazie, tak jakby spalało i gaz i benzynę. Nie wiem co to, czy to może instalacja gazowa, czy coś z benzyną, czy może jakiś przegub wewnętrzny, czy jakaś cewka. Nie wiem. Błagam pomocy!

Opublikowano

Nie wiem, jaką masz instalację, ale ja u siebie na sekwencyjnej stag200 miałem to samo. Okazało się, że co jakiś czas trzeba robić regenerację wtrysków gazowych (zmienia się tam jakąś uszczelkę, ale pewny nie jestem). U siebie robię to co około 30 - 40 tyś., Koszt przynajmniej u mnie w zakładzie nie jest duży około 50 zł.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem świece i są do wymiany. Na razie jeszcze tego nie zrobiłem, bo czekam na kasiorkę, ale sobie świece przeczyściłem szczotą i działa wszystko dobrze, więc chyba problem jest rozwiązany, jeżeli jeszcze coś się będzie działo będę pisał.