milek_1988 Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 witam, mam taki kłopot, ostatnio chciałem nabić klimę, okazało się, że jest w układzie nieszczelność. Gość prysnął preparatem na jak to określił czujnik od klimy i faktycznie się bąbliło. Element znajdował się w okolicy lewej lampy, praktycznie tuż za nią, można powiedzieć na tej samej wysokości tuż obok. Powiedział, że w albo brakuje albo wytarł się oring(wygląda to na skreconą nasadową śrubę i na tym łączeniu słyszać syczenie). Ma ktoś pomysł na nr tego oringa albo inna diagnozę? pozdrawiam
elmartinez Opublikowano 19 Marca 2012 Opublikowano 19 Marca 2012 U mnie miałem podobną systację. Goście którzy wymieniali mi chłodnicę skręcili oring i cały czas świecił mi się ECON - brak czynnika chłoniczego. Podjechałem do serwisu klimatyzacji na Dąbrowskiego w Poznaniu gdzie za całą usługę wymiany i nabicia klimatyzacji od nowa zapłaciłem ( o ile dobrze pamiętam ) 200 zł. Nawet jeśli sam wymienisz ten oring to i tak zostaje tobie jeszcze nabicie klimy. Proponuję podjechać do zakładu gdzie zrobią wszystko kompleksowo.
milek_1988 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Opublikowano 19 Marca 2012 witam, temat można zamknąć brakowało właśnie tego oringa przy czujniku na gwincie, teraz już układ jest szczelny i klima nabita ja ze swojej strony polecam zaklad na wolowskiej w Poznaniu, za nabicie i odgrzybienie zaplaciłem na prawdę niewiele(promocja na gruoponie obecnie)
Rekomendowane odpowiedzi