dara_s Opublikowano 23 Marca 2012 Opublikowano 23 Marca 2012 Witam Banalne pytanie, ale bardzo ważne dla mnie Nabyłem B8 i nie potrafię odczytać poziom oleju z komputera, szukałem na forum i nic nie znalazłem prosze o pomoc pozdrawiam
byciu Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 u mnie w 2.0TDi silnik cieply gasze silink czekam ok 1-2min zalaczam stacyje (nie odpalam silnika) car->oil level (poziom oleju) i pokazuje sie miarka
dara_s Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 Wielkie dzięki, Wczoraj dałem sobie wgrać polską wersje jezykową i tez doszedłem Mimo to wielkie dzieki byciu. pozdrawiam
dr.J Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 Trafiłem w necie na ciekawy artykuł dotyczący spalania oleju w 2.0TFSI (i to tym, że należałoby wyposażyć się w bagnet serwisowy do mierzenia jego poziomu )
griga-st Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 1,8 tez maja ten olejowy problem? Bo to ta sama konstrukcja raczej...?: EA888-TFSI-Motorengeneration ist als Einheitsteilfür die 1,8-l- und 2-l-Variante konzipiert. Das größere Hubvolumen beim 2-l-Motor wird durch einen größeren Hub der Kurbelwelle erreicht, Da rady może silnik od BMW przeszczepić?:polew:
rafal_legnica Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 mam u siebie MMI 2 po wybraniu opcji "poziom oleju" pojawia się komunikat: " obecnie nie ma informacji o poziomie oleju w silniku" jak rozumieć ta informację? jak mam sprawidzć poziom oleju? standardowy bagnet nie występuje.
Rekomendowane odpowiedzi