Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Problem z licznikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem z licznikiem -jadac normalnie normalnie czasami zaczynają gdrgac wszystkie wskazówki tzn,predkosc np. z 80 skacze na 180 i staje w miejscu nieruchomo,albo zaczyna drgac wskazówka poziomu paliwaw ta i z powrotem,pojawia sie tez komunikat ze jest za wysoka temperatura płynu chłodniczego,wskaznik obrotomierza tez warjuje np.zatrzymuje sie na 6000 tysiacach obrotów i staje w miejscu ,znowu czasami dzieje sie to wszystko naraz ,zapomniałem jeszcze dodac ze kasuje sie sam odlicznik kilometrów a czasami nawet gasnie licznik kilometrów,wraz z odlicznikiem i zostaje to tak na kilka kilometrów a po paru kilometrach wszystko sie włacza i zaczyna wszysko normalnie działac na pare kilometrów a a nawet 100-200 metrów-i niewiem czy problem tkwi w zepsutej szafie,czy moze jest gdzies zwarcie w instalacji elektrycznej -ale jak sie to dzieje to samochod ma jak najbardziej prawidłowe obroty i pracuje normalnie i nic sie nie dzieje-jesli byscie mogli mi dac kontakt z ludzmi którzy sie zajmuja naprawa liczników najlepjej w warszawie,a nawet gdzies w kraju-jesli mieliscie podobny problem to napiszcie-pozdrawiam Robert z warszawy :hi:

• 1 rok później...
Opublikowano

Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem tylko że wyłącznie z obrotomierzem.

Jeżeli ktoś zna osoby naprawiająe liczniki w Warszawie lub Lublinie to proszę o info.

PS.Ja mogę podac kontakt do osób z Radomia co naprawiają liczniki.

Pozdrówka

Opublikowano

Podłącz VAG'a i zobacz czy są jakieś błędy u mnie był błąd pamięci.

Miałem podobną usterkę tzn. w czasie jazdy opadały mi wskazówki prędkość i obroty do zera i licznik wtedy nie liczył przejechanych kilometrów. Wgrano (wymieniono) mi wsad pamięci licznika i usterka zniknęła.

U Ciebie może być inna przyczyna, nie wiem czy to coś pomoże ale spróbuj przeczyścić styki na kostkach przy liczniku - psiknij kontaktem...

Opublikowano

Proponuje VAG i test zegarów i błędy :wink4:

Mało możliwe żeby aż tyle czujników siadło w tym samym czasie więc obstawiam licznik.

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu od niedawna mam taki sam problem jak pablo_9 podczas jazdy na ułamek sekundy opadaja mi wskazówki i podświetlenie deski i nie działa licznik główny( dzienny nabija normalnie a wczoraj padł mi chyba czujnik poziomu paliwa bo wskazówka szaleje. może macie kogoś konkretnego w wawie co zrobi z tym porządek.

Pozdrawiam :> szczęśliwy nabywca AUDI A4 :>

Opublikowano

Panowie, kolega wesz82 napisał co na wstępie trzeba zrobić. Więc podpinajcie i jak nie pomoże to dajcie znać