Andrzej07 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 witam... właśnie jestem po wymianie rozrzadu tj: pasek,uszczelniacz na wale,pompa wody,napinacz,termostat,plyn chłodzacy.......i jak odpaliłem autko to chodzi ok na wolnych obrotach ale po dodaniu gazu zaczyna dziwnie wyc do okolo 3 tys obrotów póżniej jest ok nie wiem czego to winna??po złorzeniu sprawdziłem znaki to zn przekreciłem na "sucho" wałem 2 obroty i znaki sie zgadzaja.Myślicie ze jak by na górze lub na dole była by różnica 1 zeba to byłby taki efekt czy możę wogóle nie można by było przekręćic wałem pomocy autko jest mi potrzebne do pracy:( ewentualnie wie ktoś,jak sprawdzic połorzenie wału przez te otwory w skrzyni biegow,orientuje się że powinny być tam jakies znaki ale co i ja to nie wiem i ktory to otwor bo sa 3 koło siebie jeden jest w kształcie przybliżonym bo "jaja" 2 pozostale jeden u góry drugi na dole sa okragłe........prosze pomocy.......
Zbyszek_7 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Znaki zgadzają Ci się co do milimetra?
Andrzej07 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Znaki zgadzają Ci się co do milimetra?[/quotenaprawde mozna liczyc na pomoc..............google:)problem rozwiazany...........za mocno naciagniety pasek wszystko na temat
Zbyszek_7 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A pisałem Ci coś na temat naciągnięcia paska heh:D. U mnie nie zgadzają się znaki o pół ząbka i to pewnie jest przyczyną delikatnego drżenia silnika. Da się to ustawić bez odjeżdzania przodem?
Andrzej07 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2012 A pisałem Ci coś na temat naciągnięcia paska heh:D. U mnie nie zgadzają się znaki o pół ząbka i to pewnie jest przyczyną delikatnego drżenia silnika. Da się to ustawić bez odjeżdzania przodem? to zn:masz na mysli naciagniecie paska?? czy zdjecie i ponownie ustawienie .
Zbyszek_7 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Chodziło mi o to że z biegiem czasu by się rozciągnął pasek i było by lepiej. No ale jeśli poluzowałeś i jest ok to dobrze super:)
Rekomendowane odpowiedzi