Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Kontrolka zużycia klocków ham.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeszukiwałem forum ale pewnie nie do końca dokładnie. Mój problem polega na:

1. Zużyły się klocki i tarcze , które dzisiaj wymieniłem. Niestety przewody przy wtyczce od czujników (wiązka z czujnikiem abs) się przetarły. Wiem, że potrzebna jest cała wiązka z abs. Pytanie oto czy taka pasuje http://allegro.pl/czujnik-abs-przod-audi-a4-vw-passat-8d0927803-d-i2207758685.html ??

2. Jak w b5 na jakiś czas zanim to wymienię wyłączyć kontrolkę? (inaczej mówiąc oszukać system i pokazać komputerowi że klocki są ok?

3. Mam też nadpęknięty przewód od płynu hamulcowego. Na dniach dojdzie do mnie, lecz głowi mnie parę pytań:

3A. By wymienić ten przewód muszę spuszczać płyn hamulcowy? Proszę mi powiedzieć w lewym kole gdzie to się spuszcza.

3B. Jaka jest procedura zalewania hamulcowego płynu?

3C. Czy trudno ten giętki wąż wymienić?

Z poważaniem

Adam

Opublikowano

1. polutuj i zabezpiecz

2. zmostkowac styki albo wymienic klocki

3A. niech Cię Boska ręka broni od tego bo inaczej kaplica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3B. wyciagasz strzykawką płyn w zbiorniczku i zalewasz swiezy, po kolei przelewaz kazdy zacisk,

w zacisku sa odpowietrzniki (potrzebny klucz oczkowy nr 11 i przewód elastyczny)

3C. zwykle jest sporo problemów jak przewody sa stare

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem to płyn mam tylko ze zbiorniczka strzykawką wyciągnąć? Nie spuszcza się układu do zera? Możesz mi to wypisać w liście punkt po punkcie jak to wykonać by giętki przewód wymienić przy kole?

A co do pkt 1. Nie da rady polutować urwało się przy samej wtyczce... Moje pytanie czy ta wiązka pasuje? http://allegro.pl/czujnik-abs-przod-audi-a4-vw-passat-8d0927803-d-i2207758685.html