Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nierówne obroty silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów,

Audi A4 1,8 T 150 KM multitronic z instalacją LPG

Mam problem z nierównymi obrotami silnika na zimnym i rozgrzanym silniku , nierówno pracuje , trzęsie i rzuca zarówno na benzynie jak i na gazie ,

Po podpięciu VAG-a wypluł następujące błedy:

Oczywiście zostały skasowane ale to nic nie dało

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected

P0300 - 001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

16688 - Cylinder 4: Misfire Detected

P0304 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent

17536 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult): System too Lean

P1128 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent

16686 - Cylinder 2: Misfire Detected

P0302 - 001 - Upper Limit Exceeded - MIL ON

Całkiem niedawno wymieniałem parownik , czy może to mieć jakiś wpływ , gdzie szukać rozwiązania?

Opublikowano

Cewki niedomagają :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie 4 szt do wymiany? a co ze świecami i przewodami?

Opublikowano

Najlepiej jak bys gdzies mial cewki na podmianke... podmienic i bys wszystko wiedzial ;)

1.8T nie ma przewodów

Opublikowano

Wypadają zapłony na 2 i 4 cylindrze. Wymień cewki z 2 cylindra na 1 i z 4 na 3 i po skasowaniu błędów sprawdź czy misfire będzie na 1 i 3 cylindrze. Jeśli tak to cewki do wymiany. Jeśli wszystkie cewki są od nowości warto wymienić wszystkie 4szt. + świece i mieć święty spokój.

Opublikowano

witam!

Mam taki sam przypadek w mojej Audi A4 2,0 benz. wymieniłem świece oraz cewki. Na początku było ok ale zrobiłem kilka kilometrów ok 15 to są obroty nie równe, i przy zapaleniu silnika strzela mi tylko nie wiem co czy to z gaźnika lub przepustnicy potrafi nawet zgasić zadławić się silnik proszę o pomoc pozdr.

Opublikowano
witam!

Mam taki sam przypadek w mojej Audi A4 2,0 benz. wymieniłem świece oraz cewki. Na początku było ok ale zrobiłem kilka kilometrów ok 15 to są obroty nie równe, i przy zapaleniu silnika strzela mi tylko nie wiem co czy to z gaźnika lub przepustnicy potrafi nawet zgasić zadławić się silnik proszę o pomoc pozdr.

Vag to podstawa :wink: jeśli nie to do sprawdzenia wszyst:wink:kie węze i wżżyki .

Opublikowano

Witam! Miałem panowie te same objawy. Kasowałem błędy i chwilę było dobrze a potem znów się zaczynało. Zacząłem od wymiany cewki ale nie pomagało. Okazało się , że rozjechała się gazowa listwa wtryskowa (na gwarancji)i dochodziło do zalewania i tym samym wypadania zapłonu. Więc przy zagazowanym silniku radzę zacząć od wizyty u dobrego gazownika, który sprawdzi czy dobrze zaprogramowany jest sterownik gazowy lub dobrze rozwiercone są dysze wtrysków.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, od wczoraj mam taki sam problem. Wywala mi takie błędy:

16684 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected Cylinder / cylindry - wykrycie wypadania zapłonów

P0300 - 35-00 - -

16688 - Cylinder 4 Misfire Detected Cylinder 4 - wypadanie zapłonów

P0304 - 35-00 - -

Miga mi kontrolka od elektroniki silnika, samochód nie mocy i telepie nim. Mam pytanko, jak się wypina/wyjmuję cewkę?

Opublikowano

najlepiej specjalnym sciagaczem ale szerokom srubokretem tez sie da tylko ostroznie podwazaj.