Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] Niepokojący dźwiek przedniej czesci wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to mniej wiecej brzmi. Silnik nawet nie najgorzej gdy ma dobry poziom oleju ;)

I teraz zastanawiam sie czy to moze byc oznaka smierci naturalnej ochroniarza przyrody czy predzej lacznik elastyczny.

http://ie.youtube.com/watch?v=0DeRJ_eUdNc

Jakies sugestie?

Opublikowano

Obstawiam plecionke przed katalizatorem

Opublikowano

mialem podobnie, a przyczyna tego byla wada mocowania i tlumnik strasznie drgal i obijal sie jakas czesc gdzies mniej wiecej pod fotelami przednimi, ale u mnie to dopiero bylo slychac nie tak na zewnatrz jak w srodku samochodu, generalnie jesli na niskich obrotach slychac bardziej a jesli lekko dodasz gazu i halas zanika to wina lezy po str. mocowan a jesli nie to tak jak mowi TTom3k :) najlepiej podjechac do blacharza to ci powie co i jak ew. cos przy spawa i bedzie cisza i spokoj :)

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie jade za godzine do goscia ktory podobno nalezy do najlepszych w miescie jezeli chodzi o uklady wydechowe. Jezeli chodzi o mocowanie to masz racje bo koncowy uchwyt sie rozsypal pare dni temu (nawet nie uchwyt tylko spaw :confused4:) i sa lekkie wibracje na nizszych obrotach. Modle sie tylko coby to nie byl katalizator :no:

Ok, bylem w tym zakladzie, po podniesieniu auta okazalo sie ze plecionka wyglada jak stara szczotka do zebow... ale koles powiedzial ze musza wymienic ja razem z katalizotorem:/ eee... widocznie nie jest az taki dobry jak slyszalem. Teraz zastanawiam sie co robic bo mam mu auto przywiezc po poludniu. O tyle dobrze ze robia dzisiaj ten sam model co moja adzia i maja kilka wiecej zamowionych czesci wiec obiecali to taniej zrobic no ale nadal.... wymiana katalizatora :/

Jakies sugestie? Szukac innego zakladu ?

Opublikowano

Szukanie pieniedzy ...wymiana kata zbedna chyba ze masz go posypanego .

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie nie wiem dokladnie bo nie otwieralismy tego tylko poprostu na podnosnik wrzucili. Plecionka jest definitywnie do wymiany bo jak byl na jakichs 3k obrotow to wialo z niej jak na dworcu centralnym w krakowie. Problem polega na tym ze w tym dziwnym kraju jest ciezko znalezc wogole jakiegos mechanika ktory umie spawac. Ale z kolei kat jest bardzo blisko plecionku u mnie... wiec sam nie wiem, moze faktycznie ciezko by to bylo zrobic. Bede u nich wieczorem to bede wiedzial co i jak dokladnie. Jak mi krzyknie 500joro za to to bede szukal jakiegos innego speca.

====================================================================

Haha... stwierdzili ze trzeba wymienic caly element. No nic... szukam innego mechanika...