Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomiar kompresji w silnikach TDI PD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś mierzył w swoim TDI PD kompresje i jakie były wyniki, chciałbym porównać ze swoim. Czy w silnikach pd i vp powinny wychodzić podobne wyniki? Wyszło mi na zimno ~26-26,5 bar natomiast na ciepło okolice 30bar. Co sądzicie o takim wyniku i jak to wygląda w waszych silnikach?

Opublikowano

ja tez mierzyłem AJM i wyszlo tak: 1 cylinder 27,2C- 28,3c-28-4c-28 tem silnika jakies 70-80 stopni

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:21 ----------

jaki mas niby przebieg ?

---------- Post dopisany at 19:22 ---------- Poprzedni post napisany at 19:22 ----------

jaki mas niby przebieg ?

Opublikowano

a jaka jest książkowa kompresja

Opublikowano

przebieg mam jakoś 235 z groszem... a ktoś potrafi odpowiedzieć na moje drugie pytanie w pd i vp mają wychodzić takie same wyniki?

Opublikowano

jak sie mierzy kompresje

Opublikowano

jedziesz do mechanika i robią CI pomiar, albo kupujesz manometr wykręcasz świece wszystkie, odłączasz wiązkę pompek przy głowicy, i wkręcasz po kolei przyrząd i kręcisz rozrusznikiem aż przestanie wskazówka się podnosić.

---------- Post dopisany 02-05-2012 at 08:53 ---------- Poprzedni post napisany 30-04-2012 at 09:05 ----------

podbijam, może ktoś jeszcze się wypowie kto robił pomiar i podzieli się wynikami?

---------- Post dopisany at 08:53 ---------- Poprzedni post napisany at 08:53 ----------

podbijam, może ktoś jeszcze się wypowie kto robił pomiar i podzieli się wynikami?