Adam88 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Witam, mam bardzo poważny problem z moim samochodem (A4 Avant B6 2003), przy włączeniu wycieraczek (spryskiwacz) "ni z gruszki, ni z pietruszki' wycieraczka zaczęła dziwnie chodzić (ta od strony kierowcy), poluzowała się i nie dociska do szyby, dopiero później zauważyłem, że od mocowania tej feralnej wycieraczki szyba pękła w dziwny sposób. Zdjęcie nr 1 Po zajrzeniu do środka okazało się, że cały ten trzpień do którego przykręcona jest wycieraczka jest bardzo luźny i dodatkowo od spodu zobaczyłem, że jest pęknięty. Poniżej przedstawiam wszystko na zdjęciach. W miejscu strzałki jest bardzo luźno, mozna spokojnie ręką tym ruszać I zdjęcie na którym widać pęknięcie tego mocowania od spodu, słabe zdjęcie bo słabe dojście a nie wiem jak to rozkręcic tzn zdjąc podszybie. Myślicie, że można to spawać? Czy trzeba kupić nową cześć? Dodam, że sliniczek chodzi, wycieraczka sie rusza. I jeszcze pytanie dotyczące szyby: mógłby ktoś coś polecić w Grudziądzu i okolicy, gdzie dobrze wymienią? i z jakimi orientacyjnymi cenami muszę się liczyć?
wrclaguna Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tu masz inny przypadek http://a4-klub.pl/showthread.php?t=230964&highlight=mechanizm+wycieraczek
Adam88 Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Sprawa rozwiązana, znajomy w pracy zespawał peknięcie, trzpienie przesmarowane, wszystko chodzi dobrze, szyba nowa wstawiona. Temat zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi