Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Parktronik tył

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem bo prestal mi działać parktronik. Bawilem sie radiem i czy możliwe zebym cos wyłączył? Nie chce mi sie w to wierzyc ale wole sie zapytać ekspertów. Nie mam zadnego dźwięku sygnału-dźwięku jak sie zblizam do przeszkody czy nawet jak włacze wsteczny bieg. Prosze o poradę.

Opublikowano

Pasuje podpiąć kompa i sprawdzić jakie sa błedy w Module 76 :wink:

Opublikowano

U mnie rozłączył się głośniczek, tak przynajmniej pokazał VAG.

Opublikowano

Mam wrażenie, ze cos mogłem rozlaczyc bo wyjmowalem przycisk ESP, radio i climatronic, chyba ze w koszu Din nie ma nic wspólnego z parktronikiem żadna wiazka. Nie wiem juz... cos odwalilem. Muszę jechac do elektryka. Tylko nie wiem ktory jest dobry w Gdyni. Może ktoś kogoś poleci?

Pozdrawim

Opublikowano

Jak masz PDC tez z przodu to moze wtyka koło przełacznika ESP się odłaczyła :wink: sprawdz .

Opublikowano
Jak masz PDC tez z przodu to moze wtyka koło przełacznika ESP się odłaczyła :wink: sprawdz .

mam tylko w tyle

okazało się, że padł głośniczek ;)

Opublikowano

Hej

Witam wszystkich. Również chciałbym sie podpiąć pod temat z tym że, u mnie raz działa parktronik poprawnie a czasami sie coś rozłącza nie wiedząc czemu i jest ten kilku sekundowy piszczący sygnał wrzucajac bieg R. Sprawdziłem głośniczek tzn. jego podpięcie do wzmacniacza i wtyczka siedzi dość mocno. CVhciałbym tym samym sprawdzić może podłaczenie czujników do modułu/sterownika?? bo skoro raz działa a raz nie, to nie do końca wydaje mi się że, problemem jest czujnik. Tylko gdzie ten moduł jest ulokowany w samochodzie? może mi ktoś pomóc w tym temacie? Co jeszcze sprawdzić przed wymianą czujników?

Posiadam AUDI A4 B7 AVANT 2006 r 2,0 TDI

Z góry dziękuję za pomoc