Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Czy może zostać część oleju w obudowie filtra po spuszczeniu z silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wymieniałem olej w moim audi i spuściłem cały z silnika ale w obudowie filtra jeszcze dosyć tyle zostało.kiedy odkręcałem pokrywę filtra to syknęło jakby zeszło ciśnienie. może to światczyć o przypchanej odmie lub coś innego?a może to normalne? ;( :blink:

Opublikowano

moze wytworzylo sie male podcisnienie jak olej splywal?? ja zawsze przy wymianie jak wysiagam stary filtr to wysysam reszte oleju ktory jeszcze tam jest,

a jezeli chodzi o odme to wystarczy na rozgrzanym silniku okrecic korek wlewu oleju i sluchac czy podczas odkrecania nie slychac wyraznego Pssssst, chociaz dla swietego spokoju Ciebie i silnika bym ja poprostu wymienil, ja sam wymienialem zajelo mi to okolo 5 godzin max.

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

dzięki za rzeczową odpowiędź,widzę że masz podobne autko jak moje.jak znajdę trochę czasu to ją wymienię,przymierzam się do wymikany rozrządu i może zrobię to w warsztacie za jednym.wynieniałeś może u siebie rozrząd?nie wiem jaki jest rozsądny koszt"taki żebym miał święty spokój"

Opublikowano

Odme mozesz spokojnie wymienic razem z rozrzadem.

Podstawa jest to zebys oddal auto w dobre rece, ktore znaja sie na rzeczy i wymienia Ci rozrzad fachowo (na blokadach etc.).

Kwota, ktora bedzie niezbedna do zrobienia wszystkiego na TIP-TOP to jakies ~3500-4000 w zaleznosci od ilosci elementow rozrzadu, ktore wymienisz (czesci+odma+robocizna) - i masz spokoj na najblizsze 100-120.000km.

Opublikowano
~3500-4000
:no: ileeeeee??????? on chce wymienić rozrząd a nie kupić inny silnik.
Opublikowano

Silnik to 5000-6000.

Opublikowano

nie przesadzajmy kolega z tymi cenami podałes chyba juz razem z chydrałlika tak realnie robiac na dobrych zamiennikach to około 2000tys maks 2500

Opublikowano

Nie przesadzilem. Oczywiscie nikt nikomu nie kaze wymieniac wszystkich elementow/czesci po kolei, ale przy wiekszym przebiegu warto zainwestowac te pareset/tysiac wiecej zeby pozniej miec spokoj przez 2-4 lata.

Opublikowano
  • Autor

pewnie za jakiś czas zmienię autko na nowsze ale zastanowię się nad tańszą i droższą wersją.rozrząd zmienię bo obecny ma już 100tyś.a nie lubię niespodzianek.oczywiście audi kupi ktoś z rodziny albo sąsiad jak każde moje auto i czy zrobię nim 20 a może 120tyś nie robi to dla mnie różnicy zrobić trzeba i koniec.2.5jedzie i kosztuje :)