keisim Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Witam Tak jak w temacie wentylator nie wyłącza się po zgaszeniu silnika przez jakiś czas co jak wiadomo jest normalne ale po pewnym czasie (5, czasami 10 a nieraz i więcej minut) włącza się ponownie i chodzi dopóki nie rozładuje mi akumulatora. Mieliście coś podobnego? Jeśli tak to dajcie jakieś wskazówki bo jutro jadę na warsztat i nie chcę żeby ktoś mnie na czymś przerobił. Dodam jeszcze że temperaturę wskazuje odpowiednią. Dzieje się tak nawet po całej nocy odpoczynku i gdy rano go odpalam i od razu gaszę to i tak wentylator chodzi.
Onkel Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Najlepiej patrzeć jak będą podłączać kompa jaki błąd wyskoczy. Obstawiam czujnik temperatury.
keisim Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 Mam nadzieje że to czujnik. Trochę poczytałem i oby nie była to wada wentylatora. Może ktoś się podepnie jeszcze i będzie wiedział coś na ten temat.
akwarium Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 raczej tylko czujnik a osiaga swoja temperayure
wrclaguna Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Najlepiej podpiąc kompa i zobaczymy co wypluje do sprawdzenia jeszcze sterownik wentylatora
keisim Opublikowano 3 Maja 2012 Autor Opublikowano 3 Maja 2012 Tak jak wspominałem jutro podjadę na warsztat i zobaczy się co mi wykaże komputer, także do jutra
wrclaguna Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Do sprwdzenia jeszcze w obudowie ECU przekazniki mogą być zalane i tak też moze sie dziać .
keisim Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Opublikowano 7 Maja 2012 No i już wiadomo co jest nie tak. Wszechmogący komputer oznajmił mi : P1292 termostat układu chłodzenia silnika brak sygnału i komunikacji P1602 napięcie zasilania terminala 30 poniżej dolnego progu Miał ktoś z was tą drugą usterkę? I ile kosztuje termostat? ---------- Post dopisany at 16:54 ---------- Poprzedni post napisany at 16:54 ---------- No i już wiadomo co jest nie tak. Wszechmogący komputer oznajmił mi : P1292 termostat układu chłodzenia silnika brak sygnału i komunikacji P1602 napięcie zasilania terminala 30 poniżej dolnego progu Miał ktoś z was tą drugą usterkę? I ile kosztuje termostat? ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 16:54 ---------- Mam jeszcze pytanie. Jaki termostat mogę kupić? ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ---------- Mam jeszcze pytanie. Jaki termostat mogę kupić? ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ---------- a i nie wiem czemu moje posty zamieszczane są x2 ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:04 ---------- a i nie wiem czemu moje posty zamieszczane są x2
Rekomendowane odpowiedzi